IGOR MUSA NAPRAVIO SENZACIONALAN POSAO Croatia Zmijavci potpisala bivšeg igrača Rome

I. Ćubela/Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Velika sportska vijest stiže iz 1. NL. Naime, Croatia iz Zmijavaca od danas je snažnija za mladog engleskog napadača kamerunskih korijena Alemanji Mbunya. Riječ je o nogometašu koji u Zmijavce stiže kao slobodan igrač, a posljednji angažman imao je u mladoj momčadi Rio Ave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karijeru je ovaj 18-godišnjak započeo u Kempston Roversima, potom nastupao za mladu momčad Cambridgea otkuda je u rujnu 2020. prešao u talijanskog velikana Romu gdje je sa 16 godina potpisao profesionalni ugovor.

Igor Musa

Za juniore Rome odigrao je 21 utakmicu i postigao dva pogotka.

Dvije godine kasnije napustio je Romu budući da ga je tadašnji zastupnik uvjerio da je bolje da se vrati u Portugal, točnije da potpiše za Sporting iz Lisabona.

Igor Musa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, Roma i Sporting nisu uspjeli pronaći zajednički jezik kada je bila riječ o odšteti, pa se mladi napadač vratio u Rio Ave.

Za juniore Rio Avea u 8 nastupa upisao je 7 pogodaka. U klubu su mu obećali kako će igrati za prvu momčad, no to se nije dogodilo, pa je razočaran svojim statusom zatražio raskid ugovora prošle zime.

Sada će se u formu pokušati vratiti u Zmijavcima.

"Po meni je ovo najjači transfer nekog mladog nogometaša u Hrvatsku nakon Danija Olma koji je u Dinamo stigao iz Barcelone, ako govorimo o nogometnim klubovima", kaže za Hercegovina.info Igor Musa sportski direktor Croatije iz Zmijavaca.

"Uspjeli smo iskoristiti jedan trenutak u njegovoj karijeri kada je ostao bez kluba. Mi smo tu "uskočili" preko nekih naših veza i uspjeli ga privoljeti da dođe kod nas. Nadam se da će nam biti od pomoći, kao i mi njemu naravno", rekao nam je Musa.

Alemanji Mbunya za svoj novi klub je potpisao do ljeta s opcijom produženja ugovora. Sigurno je kako će svojom kvalitetom ovaj mladić pomoći Croatiji u borbi za sačuvanje statusa u 1. NL, a pravo nastupa ima već u petak kada Croatia gostuje u Vinkovcima kod Cibalije.

"Radimo sve da ostanemo u ligi, a nadamo se iskreno da će nam i Alemanji u tome pomoći. Još jedna stvar važna vezano za njega je ta što moramo imati tri mlada nogometaša u sastavu, a on ulazi u tu kvotu što je velika stvar za nas. Dobro nam ide, dižemo se na ljestvici i nadam se da će se sve na kraju dobro završiti", kazao nam je Igor Musa.

Podsjetimo, Igor Musa u sortski direktor Croatije posato je u posljednjim danima 2022. godina, a od njegovog dolaska u Zmijavce je stigla nekolicina iskusnih nogometaša poput Jure Obšivača bivšeg nogometaša Hajduka, Istre i Širokog Brijega.

Vezani članci