FOTO  HŠK Zrinjski: Za vikend 8. Memorijalni međunarodni turnir „Miroslav Mican Kordić“

Vidi originalni članak
Turnir kadetskih momčadi igrat će se u subotu i nedjelju na dva terena stadiona HŠK Zrinjski pod Bijelim Brijegom i na njemu će nastupiti:Na turniru će sudjelovati: HŠK Zrinjski, NK Široki Brijeg, HNK Tomislav, HNK Stolac, NK Neretva, HNK Neum, FK Velež, HNK Čapljina, FK Kozara, HNK Sloga, NK Brotnjo i HNK Vukovar.

Sutra će sudionici turnira posjetiti i grob pokojnog Miroslava Kordića, a na današnjoj konferenciji nazočnim novinarima su se obratili Dragan Perić, Franjo Džidić, Saša Papac, kćerka pokojnog Micana Maja, te njegov unuk Nikola,

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sam turnir je najavio čovjek koji je i nazaslužniji za njegovo održavanje, a to je šef omladinske škole HŠK Zrinjski Dragan Perić. Uz najavu Perić se zahvalio svima koji su ponogli održavanje turnira.

Nakon toga o životu i djelu pokojnog Micana govorio je legendarni nogometaš i trener Franjo Džidić. Bio je džentlmen, odličan nogometaš, još bolji trener i veliki čovjek koji je volio sve oko sebe, rekao je Franjo za Micana,

Ispred sudačke organizacije govorio je Berislav Markotić koji se osvrnuo na turnir, i izrazio nadu da će konačno neko iz Hercegovine dospjeti na međunarodnu sudačku listu.

Nakon toga riječ je dobio Saša Papac, nogometaš koji je učio od Micana i koji je u svojoj bogatoj nogometnoj karijeri došao do velikog Glasgowa.

Na kraju su se svima nazočnima obratili kćerka i unuk pokojnog Micana. Oni su se zahvailili svima što organiziraju ovah turnir i čuvaju uspomenu na njihovog oca i djeda. Pri svemu su proradile i emocije, te su gospođi Maji potekle i suze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prve utakmice turnira igraju se u subotu od 9 sati. Polufinalni susreti turnira igraju se u nedjelju u 10 sati, dok je finale na rasporedu u 16:30 sati.

HERCEGOVINA.info

Vezani članci