Hrvatski navijači podižu kolektivnu tužbu protiv Stevanovića i njegove prokazivačke Udruge!

Vidi originalni članak
Hrvatski navijači smatraju odgovornim riječkog "higijeničara" i njegovu podružnicu europske mreže FARE-a, kojoj je sveti zadatak boriti se protiv svih oblika diskriminacije na stadionima, da svojim djelovanjem, osim što na međunarodnoj razini neosnovano diskreditiraju cijeli hrvatski navijački korpus i cijelu hrvatsku zajednicu, teže povređuju i ozbiljno ugrožavaju njihovo pravo na slobodno okupljanje i prisustvovanje utakmicama.

Revoltirani višegodišnjom bezobraznom, selektivnom, prokazivačkom antihrvatskom histerijom kao temeljnom platformom djelovanja Stevanovića i njegove Udruge, hrvatski su se navijači savjetovali s nekolicinom pravnih stručnjaka koji su se spremni pro bono angažirati u zaštiti njihovih interesa, ali i zaštiti međunarodnoga ugleda Republike Hrvatske, a dugoročno gledano i zaštiti interesa reprezentativnoga hrvatskoga sporta kojemu dramatično prijeti suspendiranje s međunarodne scene i višegodišnja izolacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski navijači, kojima je zabranjeno prisustvovati kvalifikacijskoj utakmici za Euro 2016. između Hrvatske i Italije u Splitu 12. lipnja, uskoro će podići pred nadležnim sudom tužbu za zaštitu kolektivnih interesa i prava. Nastojat ćemo da to nikako ne bude na sudu u Rijeci, gdje je sjedište Udruge Korak ispred, jer sudovanje po tom pitanju u Rijeci unaprijed je izgubljena bitka. Nastojat ćemo parnicu voditi pred zagrebačkim sudom, jer im je zbog tzv. djelovanja u Zagrebu uskraćeno pravo prisustvovanja idućoj utakmici reprezentacije. Ili ćemo spor voditi na sudu u Splitu, budući da na tamošnjoj utakmici reprezentacije navijači neće moći ostvariti svoje pravo da prisustvuju utakmici", govori nam čovjek koji zasad želi ostati anoniman, ali spreman je uhvatiti "bika za rogove" i povesti navijače u sudsku bitku za njihova prava. /7dnevno

Vezani članci