VIDEO  HFC ZRINJSKI Suđenje nedostojno finala Kupa

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

HFC Zrinjski dan nakon prve utakmice finala Kupa u kojoj su Plemići remizirali s aktualnim prvakom FC Mostar Stari Grad Staklorad na svojoj službenoj stranici iskazao je nezadovoljstvo suđenjem. Na isto su se kako ističu odlučili osvrnuti nakon prospavane noći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Utakmica s FC Mostar SG završila je 4:4, po prvi put u ovoj sezoni domaćini nisu pobijedili na svom terenu. Napravili smo nešto što nitko nije napravio i uspjeli smo ostvariti pozitivan rezultat za drugu utakmicu finala. Ne želimo se žaliti i kukati, te iz tog razloga nećemo navoditi niz situacija s utakmice za koje mi smatramo da smo oštećeni kao što su očigledni kazneni udarac, 6. akumulirani prekršaj-pucanje deseterca (jedan smo pucali i to je previše) i niz drugih. Dopuštamo za pravo reći kako na to možda gledamo subjektivno, iako imamo oči i vidimo sve", ističu iz Zrinjskog.

Izdvajamo samo jednu situaciju koja je direktno utjecala na rezultat a tiče se jednostavno pravila futsal igre.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

INDIREKTAN UDARAC 

Pravilo glasi:

Vratarevo ubacivanje - ako, pošto je lopta u igri, vratar dodirne loptu drugi put /izuzev rukama/, prije nego što je loptu dotakao drugi suparnički igrač:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Indirektan slobodan udarac se dosuđuje za protivniku ekipu koji će biti izveden s mjesta gdje se prekršaj dogodio. Nakon nedosuđenog indirekta, u nastavku akcije domaćin daje gol te smatramo da smo grubo oštećeni! Uz sva ranija spletkarenja u ligi i ispadanje iz iste, želimo se dostojno i časno oprostiti od sezone i dokazati kroz ovo finale kako smo neopravdano ispali iz PFL BiH. Ne želeći bacati sjenu na samo finale i domaćinstvo, koje je prošlo korektno, ukazujemo na ovu situaciju u nadi da se ovakve stvari odrstane iz futsala i da se igra po pravilima! A znaju suci primjenjivati pravila, pokazali su to tako što su nama su istu situaciju-indirekt svirali", priopćili su iz kluba s Bijelog Brijega.

Vezani članci