Hajduk slavio u Sofiji i ušao u treće pretkolo Europske lige!

Vidi originalni članak
Splićani su (u crnim dresovima) sasvim nadigrali Bugare, ali su se i napromašivali. Ipak, u samoj završnici ušao je i odmah iz prvog kontakta zabio Ohandza, da bi potom Erceg golčinom donio pobjedu.

Joan Carrillo izveo je isti sastav kao u prvom susretu: Stipica - Tudor, Nižić, Borja Lopez, Memolla - Hamza (od 84. Kožulj), Radošević, Savvas - Vlašić (od 78. Ohandza), Erceg (od 87. Said) - Futacs.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za domaćina je u postavi i Jablonsky za kojeg se nagađalo da neće igrati.

Zanimljivo, Hajduk čak 38 godina nije prošao dalje kad je iz prve utakmice iz Splita donio 1:0! U uzvratima je ispadao 1986. od Waregema (0:1, na jedanaesterce), 1992. od Tottenhama (0:2), 1993. od Ajaxa (0:6), 1996. od Torpeda (0:2) i 2001. od Mallorce (0:2).

Hajduk je javio da je tek sat vremena prije zakazanog početka utakmice stigao na stadion, da im je za sedam kilometara bilo potrebno 40 minuta, a jučer za istu udaljenost 12 minuta!? No, početak susreta nije pomican.

Navijači Levskog gledali su utakmicu na videozidu odmah izvan stadiona...

U 5. minuti Levski je zaprijetio kad je Mapuku probio desnu stranu i neugodno ubacio, ali Memolla je spasio. U desetoj je minuti Stipica jedva izbacio jedan opasni ubačaj, a iz polukontre povukao je Erceg, dao Vlašiću, a lopta nije došla do Futacsa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bila je to prva prijetnja Hajduka, koji je prvih deset minuta bio inferioran. I u 12. je minuti Levski probio desni bok, a nakon ubačaja Gomez je glavom pucao pokraj gola.

U 15. minuti Erceg i Vlašić složili su opasnost, a Hamza je opalio s 20-ak metara, ali Cvetković je blokirao.

Najbolju je šansu Levski imao u 20. minuti kada je Prochazka izveo slobodan udarac iskosa, nitko nije dirao loptu, a ona je prošla blizu vratnice. Pritom je udarac dobio Dante Stipica.

U 25. minuti Hajduk je imao prvi korner, nakon kojeg je opet opalio Hamza Barry , s 25 metara i lopta je od bloka otišla vrlo blizu vratnice.

A u 26. najbolja šansa utakmice! Radošević je sjajnom loptom pronašao Futacsa, ali Mađar je imao loptu na lijevoj nozi, malo iskosa pred golmanom i pucao pokraj gola s desetak metara!

Hajduk se oslobodio pritiska, u 28. minuti Erceg je pobjegao Cvetkoviću, koji ga je faulirao na rubu šesnaesterca i dobio žuti karton. Radošević je pucao iz slobodnjaka sasvim iskosa, ali Mitrev je izvadio loptu ispod grede.

U 33. minuti još jedna ubojita kontra Hajduka, još jedan ubojit Radoševićev pas u for Ercegu, Ante se oslobodio čuvara, ali je udarac bio grozan! Još jedna velika Hajdukova šansa!

I minutu kasnije Erceg je bio pred golom, došao na odbijeni Vlašićev udarac, ali Mitrev je spasio izbivši loptu. U 40. je pak Mitrev jedva ukrotio Ercegov udarac s ruba šesnaesterca.

I Tudor je prošao u 45. minuti, na Savvasovo proigravanje uletio u kazneni prostor i htio pucati, ali golman je blokirao. A Fran je ostao ležati nakon ružnog doskoka...

Ipak, Tudor je ostao u igri...

U 50. minuti neviđen peh za Hajduk! Vlašić je prošao i sjajno dao na drugu stranu Ercegu, koji je pucao, lopta je prošla i golmana Levskog, ali na gol-crti pogodila Futacsa ! Bio bi to čisti gol!

Borja Lopez je u 60. minuti dobio žuti karton jer je zaustavio polukontru, a na drugoj strani Tudor je pobjegao, no udarac mu je blokiran. Potom je Cvetković opasno ubacio u šesnaesterac gostiju, koji su ipak izbacili loptu.

I u 69. još jedan zicer! Ante Erceg došao je sam pred golmana, ali Mitrev je sjajno obranio! I u toj polukontri Levski je poveo!

Bus je, 12 minuta nakon što je ušao u igru, ubačaj zdesna Cvetkovića glavom pospremio u mrežu za 1:0. Bio je to prvi udarac Levskog u okvir gola! Hajduk je dotad imao pet.

I nakon silne nesreće, Hajduk je poljubila i sreća, pa je Ohandza u 80. minuti, dvije nakon što je ušao, izjednačio, nakon što je njegov udarac blokirao Goranov i lopta je preletjela golmana.

Pa je u 85. Ohandza sjajno ukrao loptu i servirao Futacsu zicer, ali Mađar puca pokraj gola. Da bi u 86. Ante Erceg napokon zabio! Uzeo je loptu na centru krenuo sam po krilu, izvukao se na udarac i s 18 metara krasno pogodio suprotni kut!

Goal.com

Vezani članci