Hajduk svladao Istrane u Puli; Balakov: Evo, Anas je eksplodirao!

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Pa dobro, kud baš da je Anas odabrao baš ovu utakmicu za svoje buđenje, zdvajali su pulski domaćini, piše slobodna dalmacija.

- Ma, igra on svaku dobro, u svom filmu, nego mi to ne vidimo uvijek - Splićanima je sad bilo i do šale, nakon što su s glatkih 3:0 stavili sva tri boda u džep.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pressicu su do novinara poslije utakmice stigla zajedno, obojica trenera, prednost je dobio pobjednik, Krasimir Balakov, trener Hajduka:

- Odigrali smo vrlo dobru, takmičarsku utakmicu, ofenzivnu, dobro smo znali da je protivnik kompaktan, agresivan i da ima samopouzdanje od prošle utakmice. Nismo im od prve minute dali da igraju i tu je bio ključ našeg uspjeha. Imali smo sreće da relativno brzo zabijemo gol, kad smo ga dali digla se i vjera u sebe, samopouzdanje. Imali smo i sreće, dva puta kod šansi naših protivnika, tako to bude u nogometu. Zbog toga smo posebno pričali u poluvremenu, u svlačionici, da ne prepustimo inicijativu protivniku nego da držimo svoj ritam. Korigirali smo malo finiš prvog dijela i u nastavku bili baš kako treba - zadovoljan je bio Balakov.

Posebna tema, dakako, Anas Sharbini. Pitali smo ga je li konačno pronašao pravo mjesto Anasu, da igra slobodno, odnosno da nije skučen uz prostor lijeve aut-crte...

- Slobodno, slobodno, nema u nogometu slobodno...

Mislimo da mu oslobodite prostor, ne da igra bez obveze - pojasnili smo pitanje Balakovu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Odigrao je Anas izvrsnu utakmicu, cijelo vrijeme. I u prvom poluvremenu je igrao dobro, i to s puno obavezne igre. Stalno se govorilo kako mora eksplodirati, evo je eksplodirao! Stalno slušamo i kako dvije godine u Hajduku nije dao ništa, evo je na jednoj utakmici dao mnogo. Hvala svim momcima, prije svega na moralu s kojim su ušli u ovaj meč. Zasluženo smo pobijedili, samo tako Hajduk može ići dalje - Balakov je bio zadovoljan, eto i plodova njegova truda i konstantne potrage za rješenjem Hajdukova rebusa.

Igor Pamić, trener Istrana slušao je sve to, ovaj put nije uspio stati na žulj Hajduku, othuknuo je:

- Čim se izgubi 3:0 nije bilo dobro, jako mi je žao što smo ušli slabo u utakmicu, radili smo nevjerojatne pogreške i tako smo stvorili sami sebi nervozu, Hajduk nas je stinsuo, pa taktička pogreška Milića, pa ni Mance nije najbolje reagirao...

Nastavio je Pamić:

- Nakon toga začudo se nismo raspali, nego smo stvorili ravnotežu, nisam bio nezadovoljan, ali se nismo u utakmicu uspojeli vratiti golom. U drugom dijelu iskazali smo naivnost, iskusni Karabatić nije bio kako treba, nije bio pravi... Kvalitete Anasa Sharbinija su neosporne, on nas je dokrajčio. Hajduk je bio bolja momčad i zaboravimo ovu utakmicu, bila je za nas jako loša, čestitke Hajduku i pripremajmo se za iduće utakmice. Bit će razloga za našu sreću!

Vezani članci