FOTO/VIDEO  Gospodo iz NS BiH kada ste ukinuli zabranu odlaska navijača na gostujuće utakmice?

Vidi originalni članak
"Uvodi se zabrana organiziranog odlaska navijača klubova na gostujuće utakmice", stajalo je u odluci Odbora za hitnost Nogometnog saveza BiH uoči početka domaćih nogometnih natjecanja . Pojašnjeno je se da se zabrana odnosi na organizirane odlaske i posjete navijača kao i uporabu i isticanje navijačkih rekvizita gostujuće ekipe.

Ova zabrana prekršena je već u prvom kolu nastavka natjecanja kada su navijači Željezničara otišli na utakmicu u Bjeljinu. Fotografije sa te utakmice jasno pokazuju da su bili na toj utakmici, te da su istakli svoje navijačke rekvizite. Odbor za hitnost NS BiH ostao je gluh i nijem na ovo kršenje zabrane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga uslijedila je utakmica ¼ finala Kupa BiH u kome je Željezničar dočekao gradskog rivala Sarajevo. Već uoči same utakmice domaćini utakmice su istakli da oni očekuju gostujuće navijače riječima: Navijače Sarajeva očekujemo i pored zabrane organizovanog dolaska. Na sastancima s policijom i zaštitarskom agencijom dogovoreno je da će navijači Sarajeva biti smješteni na sjevernoj tribini''

Tako je i bilo na jučerašnjoj utakmici odigranoj na Grbavici. Navijači Sarajeva su bili na utakmici u prostoru određenom za gostujuće navijače i bodrili su svoj klub. Video prilog njihove bakljade jasno kaže što oni misle o zabrani koju je donio NS BiH.

Sarajevski mediji nakon svega se trude objasniti da derbi ne bi bio derbi da na njemu nema gostujućih navijača. To i jeste gola istina, jer utakmice se igraju prvenstveno zbog navijača, ali zbog svih klubova koji imaju sve navijače. Nažalost u našoj državi to izgleda nije slučaj.

Gospodo iz NS BiH što je s navijačima Zrinjskog, Borca, Čelika, Širokog, Veleža, i Slobode kojima je onemogućen i zabranjen odlazak na gostujuće utakmice svojih klubova?. Krajnje je vrijeme da objasnite što znači ova zabrana i na koga se odnosi, jer je očito da NS BiH nema iste aršine za sve klubove pod svojom ingerencijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HERCEGOVINA.info

 

Vezani članci