GAŠPAR I MARUŠIĆ "Osjeti se pritisak, ali o neuspjehu ne smijemo razmišljati"

I. Ćubela/Hercegovina.info
Vidi originalni članak

MNK Hercegovina jednom nogom je u društvu najboljih, u Premijer futsal ligi Bosne i Hercegovine. Širokobriježani su u prvoj finalnoj utakmici doigravanja u Banovićima s istoimenim domaćinom remizirali odigravši susret 5:5. Ono što igračima Marina Ćorluke treba za veliki uspjeh je bilo kakva pobjeda ili neriješen rezultat do 4:4, s obzirom da su u gostima postigli pet pogodaka, a pravilo pogotka na strani vrijedi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od stožernih igrača momčadi s Pecare svakako je Blago Gašpar.

"Prvu utakmicu smo odigrali dosta dobro i na kraju možemo biti zadovoljni rezultatom. Imali smo i neke prigode da utakmicu odvedemo u našu korist, odnosno da se vratimo kući s još boljim rezultatom, no zadovoljni smo s ostvarenim. Najbitnije je da smo vidjeli da smo bolja ekipa od Banovića. Očekujemo dobar rezultat i plasman u Premijer ligu", kaže Gašpar za Hercegovina.info.

Blago Gašpar

No, svjestan je da se nešto pita i gostiju.

"Sigurno je da neće biti lako. Momčad Banovića neće doći na Pecaru samo da bi odradila utakmicu, svakako i oni imaju veliku želju pobijediti u ovom susretu. Defenzivno su jako dobri, a naprijed imaju dva ili tri dobra igrača. Kako na terenu, tako i s klupe vodi ih veliko ima futsala Maid Ramić koji je proslavljeni igrač hrvatske lige."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, Hercegovina igra na svom parketu.

"Domaći teren je svakako prednost. Iako nema publike, tu treniramo i tu se najbolje osjećamo."

Osjeti se i lagana nervoza uoči subote.

"Pritisak se osjeti na treninzima i on je primjetan, bez obzira što nam treneri i ljudi iz kluba govore kako nema potrebe za tim. Nakon svih najava, od osnutka kluba, o plasmanu u Premijer ligu, pritisak se mora osjetiti pogotovo kada dođeš tako blizu cilju. Svi jedva čekaju da krene utakmica, a onda ćemo vidjeti kako će se sve odraziti na momčad. Osobno nemam pritisak, ali imam blagi teret na leđima. Trener razgovara s igračima kako ne bi bilo nekog grča. Mi smo karakter pokazali još u polufinalu kada smo doslovno pred sam kraj bili pred ispadanjem. Ponovno se nadam najboljem."

Vratar Goran Marušić bio je važna karika u Banovićima.

Blago Gašpar

FOTO: jabuka.tv

"U Banovićima je bila puno drugačija utakmica nego ona u polufinalu koju smo igrali u Bugojnu. Prilike su se redale na oba gola i mi vratari smo imali glavne uloge. Na sreću mi smo ostali zadovoljniji", kaže nam Marušić.

Smatra kako će ova utakmica ipak biti drugačija.

"Ulog je velik, a to je Premijer liga. Očekujem zatvoreniju utakmicu s obje strane i puno opreza. Nama je dovoljan i neriješen rezultat ispod pet pogodaka, a Banovići moraju juriti pobjedu. Mi smo favoriti na Pecari, ali Banovići su vrlo dobro organizirana ekipa. Oni imaju jako dobrog trenera-igrača Maida Ramića."

Marušić otkriva i otkuda prijeti najveća opasnost po njegova vrata.

Imaju jako opasne bekove. Najbolji igrač im je Armin Čehajić i spomenuti Ramić. Moramo posebnu pažnju obratiti na njih."

Cijela sezona stala je u 40 minuta. No, porazu se ne misli.

"Nismo i ne smijemo razmišljati o tome. Ako se ne plasiramo u Premijer ligu to bi bio veliki neuspjeh, ali kažem, o tome nemamo pravo misliti."

Utakmica MNK Hercegovina - MNK Banovići igra se u subotu 10. travnja u Gradskoj športskoj dvorani Pecara u Širokom Brijegu s početkom u 17 sati.

Vezani članci