FK Željezničar: Oteta nam je zaslužena pobjeda na Pecari

Vidi originalni članak
Naime, Tiaga je u sudačkoj nadoknadi postigao regularan pogodak protiv Širokog Brijega za 2:1, no isti je poništen od strane suca.

Nakon sporne situacije iz Uprave sarajevskog kluba odlučili su se oglasiti saopćenjem za javnost, koje vam prenosimo u cijelosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rukovodstvo FK Željezničar izražava veliko nezadovoljstvo suđenjem na sinoćnjoj utakmici četvrtog kola BH Telecom Premijer nogometne lige sa NK Široki Brijeg. Našem klubu je na brutalan i nesportski način onemogućena fer i zaslužena pobjeda, a poništeni pogodak u finišu utakmice je samo kulminacija tendencioznih sudačkih odluka na štetu FK Željezničar. U tom kontekstu, ne može se smatrati slučajnim takav način dijeljenja (ne)pravde, niti ponašanje pomoćnog suca Amera Macića koji je naočigled cijele javnosti dva puta dosudio nepostojeće ofsajd pozicije i poništio regularan pogodak.

Naš klub je u prva četiri kola direktnim sudačkim greškama već izgubio tri boda. Uvjereni smo da se više ne radi o izoliranim incidentima i slučajnim greškama, već o organiziranoj kampanji protiv kluba koji daje najviše reprezentativaca Bosne i Hercegovine na svim nivoima. Podsjećamo javnost da su naši momci nedavno osvjetlali obraz bosanskohercegovačkog nogometa i pokazali da se u uvjetima kada imaju regularno suđenje mogu ravnopravno nositi sa europskim klubovima.

Loše odluke na štetu našeg kluba samo su nastavak sudačkih nedosljednosti i improvizacija koje su počele u proljetnom dijelu prošle takmičarske sezone. FK Željezničar će u srijedu održati izvanrednu konferenciju za medije gdje ćemo se oglasiti o ovom pitanju i ostalim karcinomima koji nagrizaju bh. nogomet. Poručujemo da ćemo se koristiti svim zakonskim i statutarnim sredstvima u borbi protiv lošeg stanja u sudačkoj organizaciji.

Posao sudačke organizacije jeste da osigura fer suđenje bez favoriziranja bilo kojeg kluba. Odgovornim za postojeće stanje smatramo rukovoditelja odjela za suđenje Salema Prolića, kao i direktora sektora za takmičenje Elmira Pilava. Pozivamo komitet za suđenje da sankcionira loše suđenje i poduzme korake da zaštiti regularnost natjecanja, te na taj način omoguće da se titula izbori isključivo na terenu, a ne zakulisnim radnjama mimo terena kao što je bio slučaj u prethodne dvije sezone", stoji u priopćenju FK Željezničar.

Vezani članci