FEĐA DUDIĆ "Ako Zrinjski ove godine ne uđe u Konferencijsku ligu, ne znam kad će neki drugi naš klub to učiniti"

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Feđa Dudić, sad već proslavljeni strateg Rođenih koji je donio okus Europe nakon 33 godine u Bljeskovom podcastu komentirao je europske nastupe koji će uskoro dočekati njegovog najljućeg rivala i susjeda iz Grada na Neretvi. Od Zrinjskog očekuje puno...

"Ako Zrinjski ove godine ne uđe u Konferencijsku ligu, ja ne vidim onda kad će neki drugi naš klub ući", rekao je odmah na početku razgovora.

A nakon toga naveo je tri razloga zašto smatra ovo velikom prilikom za mostarski i bh. sport.

"Kao prvo, sezona iza njih je fenomenalna. Odigrali su tako kako su odigrali, hvale se i ponose i sve je tako kako jest. Kao drugo, imaju koeficijent što im daje za pravo da su u sljedećim fazama favort, što je jako bitno jer nije isto igrat s AEK-om i Budućnosti iz Podgorice", nastavio je.

Plemići će imati dovoljno prilika za iskorak bez obzira na poraze u europskim natjecanjima.

"Pazite sad, koliko mogućnosti se otvara. Da Zrinjski prođe prvo pretkolo Lige prvaka, ulaze u drugo pretkolo i tada izgube u dvomeču pa se spuštaju u treće pretkolo Europa lige, onda izgube u dvomeču pa se opet spuštaju u 4. pretkolo, odnosno playoff Konferencijske lige. Imaš pravo dva puta izgubiti u Europi, to je odlična prilika. Pa zamislite da smo mi imali drugu priliku poslije Elfsborga..."

"Ove godine je realna šansa za iskorak u Europi i ulazak u grupe te javnost to očekuje. Pitajte ljude u Sarajevu, navijače Željezničara ili Sarajeva, pa svi očekuju da će igrati grupnu fazu. Napravite anketu i vidjet ćete da 90% ljudi smatra da će ući... Ako oni to ne uspiju ja ću to smatrati neuspjehom, ne zbog Zrinjskog nego zbog naše lige", zaključio je na kraju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci