EURO 2012: Večeras odluka o prvaku

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Španjolci, koji imaju jedan svjetski i dva europska pehara, opravdali su ulogu jednog od favorita za osvajanje vrha Europe. U grupnoj fazi igrali su s Hrvatskom, Italijom i Republikom Irskom, u četvrtfinalu s 2:0 izbacili Francuze, dok su u polufinalu nakon izvođenja jedanaesteraca bili bolji od Portugala.

Italija je na zadnjem svjetskom nogometnom prvenstvu podbacila. Klupski nogomet te zemlje u zadnje vrijeme potresaju afere, a klubovi ne postižu veće rezultate na međunarodnoj sceni. Talijani su došli u Poljsku i Ukrajinu bez velikog pritiska javnosti koja nije vjerovala da ova momčad može do samog kraja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Talijanska nogometna povijest je bogata. Mogu se pohvaliti sa četiri naslova svjetskih i jednim europskih prvaka. Jedanput su bili europski a dvaput svjetski viceprvaci.

Izabranici Cesara Prandellija u četvrtfinalu su izbacili Englesku boljim izvođenjem jedanaesteraca, dok su u polufinalu s 2:1 svladali Njemačku koja je važila za jednog od favorita natjecanja.

Italija i Španjolska odigrale su neriješeno (1:1) prvi međusobni susret u grupnoj fazi EP-a. Obje reprezentacije prikazale su napadački nogomet, a Italija je zahvaljujući takvoj igri uspjela parirati jakom protivniku koji svojom igrom dominira u svjetu nogometa. Prandelli vjeruje da njegova momčad može pobijediti ukoliko nastavi s takvom igrom i u finalu.

Finalna utakmica Europskog prvenstva počinje u 20.45 sati u Kijevu.

Fena

Vezani članci