Engleski velikan želi Dominika Livakovića

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Manchester United mogao bi dovesti Dominika Livakovića kao zamjenu za Davida de Geu, objavio je Daily Mail. Engleski medij navodi kako velikan u ljetnom prijelaznom roku želi igrače poput Harryja Kanea, Judea Bellinghama i Declana Ricea, no dodaje da "klupski skauti prate potencijalne nove golmane".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tvrde kako Dean Henderson, trenutni zamjenski golman Uniteda, neće htjeti ostati u klubu ako Španjolac De Gea potpiše novi ugovor. Henderson je doživio ozljedu na posudbi u Nottingham Forestu i jako je motiviran ponovno pronaći klub u kojem će redovito braniti.

Daily Mail piše kako je United, stoga, pratio Livakovića na nedjeljnoj utakmici Dinama i Hajduka (0:0) na Poljudu, kojom je zagrebački klub osigurao naslov osvajača SuperSport HNL-a. "Livaković, vrijedan oko 11 milijuna eura, zanimljiv je nekolicini engleskih klubova, no nije najbolji u igri nogom", piše Daily Mail.

United ne vidi Livakovića kao prvotimca, tvrde Englezi

Engleski medij ističe kako je Livaković od 2015. godine do danas upisao 186 nastupa za Dinamo u svim natjecanjima te ističu kako je startni golman hrvatske reprezentacije. Smatraju kako bi se u Manchester Unitedu, čiji je trener Nizozemac Erik Ten Hag, borio za drugo golmansko mjesto s Tomom Heatonom i Jackom Butlandom.

De Gein ugovor s Unitedom vrijedi do kraja sezone, a klub ga želi zadržati. Ako ne produlje suradnju, engleski velikan krenut će u potragu za novim prvotimcem na golu, dok Henderson vjerojatno ne bi dobio priliku, već bi ostao zamjena. Daily Mail tvrdi kako su Unitedovi skauti gledali i švedskog golmana Leopolda Wahlstedta, golmana Odds BK-a, na utakmici s Rosenborgom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, 28-godišnji Livaković ima ugovor s Dinamom do ljeta 2024. godine. O njegovu transferu piše se već nekoliko mjeseci, pa i godina. Transfermarkt ga procjenjuje na 14 milijuna eura. Za reprezentaciju Hrvatske ima 43 nastupa.

Vezani članci