Dinamo sa četiri gola Slavenu otvorio sezonu

Vidi originalni članak
Aktualni hrvatski prvak u novu, 24. po redu sezonu Prve HNL ušao je na dominantan način svladavši Slaven Belupo na praznom Maksimiru 4:0.

Momčad Zorana Mamića bez problema je odradila 1. kolo protiv redovne 'mušterije' iz Koprivnice, koja ni nakon 14 utakmica ne zna za bod protiv 'modrih'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo se pokazao boljim i uigranijim protivnikom, koji već ima dvije službene utakmice iza sebe, a to je pokazao rutinski došavši do prva tri boda uz 72 posto posjeda lopte.

Domaćin je poveo već u 14. minuti, a prvijenac u 'modrom' dresu zabio je Marko Pjaca, koji se našao u kaznenom prostoru Slavena nakon dvostrukog odbijanca. Zagrebačka momčad mogla je imati i veće vodstvo u prvom dijelu, no Soudani je promašio veliku priliku u 23. minuti, sjajni Ibanezov slobodni udarac odlično je obranio Picak četiri minute kasnije.

Gosti gotovo nisu prelazili centar, a onda su u 33. minuti umalo došli do izjednačenja kad je Glavina pogodio lijevu vratnicu. No to je bilo sve od Scorijine momčad, koja je kapitulirala u nastavku.

Već na početku drugog poluvremena Marcelo Brozović je riješio stvar zabivši za 2:0 u 48. minuti pogodivši lijevi donji kut s ruba kaznenog prostora. Dinamo je nastavio s pritiskom, a zaposleni vratar Picak morao je i treći put po loptu u mrežu jer se među strijelcima našao i Soudani. Alžirac je pogodio s desne strane 16-erca nakon sjajnog proigravanja Brozovića u prostor.

Domaćin je prijetio sa svih strana do kraja utakmice, a na kraju je do svojeg prvijenca u novom klubu došao i bivši dokapetan Franko Andrijašević, koji je postavio konačnih 4:0 u drugoj minuti sučeve nadoknade lijepim golom s ruba 16-erca u donji desni kut protivničkog gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Dinamo - Slaven Belupo 4-0

Poluvrijeme: 1-0.

Sudac: Ivan Bebek (Rijeka) 7; Robi Kezele (Rijeka), Ivica Radoševiž (Gospiž).

Strijelci: 1-0 Pjaca (14. as. Šimunović), 2-0 Brozović (48. as. Soudani), 3-0 Soudani (57. as. Brozović), 4-0 Andrijašević (90. as. Radonjić)

Žuti kartoni: Ozobić (Slaven Belupo)

Igrač utakmice: Marcelo Brozović (Dinamo).

Stadion Maksimir. Gledatelja: 1820.

Dinamo: Eduardo 7, Pinto 6, Sigali 6 (od 46. Goncalo 6), Šimunović 6,5, Ibanez 6,5, Ademi 7, Brozović 7, Machado 6 (od 74. Andrijašević 6,5) - Soudani 7 (od 61. Čorić -), Pjaca 7, Radonjić 6

Slaven Belupo: Picak 6 - Purić 5, Grgić 5,5, Edson 5, Melnjak 5,5 - Barišić 5 (od 62. Crepulja -), Brlek 5 - Ozobić 5, Geng 5, Delić 5 (od 79. Filipović -) - Glavina 5 (od 63. Vugrinec -)

 

Vezani članci