Deset navijača Sarajeva osuđeno za nerede na Širokom Brijegu

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Osuđeni su Eldin Turkić, Edis Memić, Aldin Popara, Zlatan Gačić, Edad Zubetljak, Mirza Šiljković, Mirza Sokolović, Adis Ahmetagić, Zlatan Husić i Muhamed Grbo. Optuženi navijač Faruk Džanko je oslobođen.

Sudac Franjo Ravlija rekao je kako je presuda donesena na osnovu video snimaka i fotografija, te iskaza svjedoka. Dodao je da su osuđeni izazavali nerede u kojima je ozlijeđen veći broj policajaca, te pričinjena materijalna šteta na voziilima i objektima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Sud se poziva na te dokaze, na neka izvješća iz Sarajeva gdje su optuženi davali sami bez odvjetnika izjave koje se nisu mogli koristiti u postupku, a uz te izjave priložena su ta izvješće i fotografije', rekao je Nermin Dizdar, odvjetnik osuđenog Zlatana Gačića najavivši žalbu, prenijela je Federalna televizija.

Zbog navijačkih nereda u Širokom Brijegu vodi se više odvojenih postupaka.

Za ubojstvo Vedrana Puljića tereti se Oliver Knezović koji je u bijegu u Hrvatskoj. Postupak se vodi i protiv sudskih policajaca Županijskog suda u Širokom Brijegu koji se terete za Knezovićevo oslobađanje, te protiv jednog navijača Širokoga Brijega.

Vezani članci