DEBI IZ SNOVA BLAŽA BOŠKOVIĆA Bivši nogometaš Zrinjskog s dva pogotka srušio Osijek

Hina
Vidi originalni članak

Nogometaši Lokomotive u susretu su 2. kola Prve HNL preokretom u završnici svladali Osijek sa 2:1 (0:1). Osijek je poveo golom Laszla Kleinheislera (16), no Blaž Bošković (80., 86.) je ulaskom s klupe postigao dva gola i osigurao preokret.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gosti su stigli do prednosti nakon velike pogreške i neozbiljnosti domaće obrane. Vratar Santini je krenuo u neobavezno dodvavanje sa svojim stoperima u trenucima kada je jedini igrač Osijeka na domaćoj polovici bio Kleinheisler. No, Mersinaj nije dobro primirio loptu, a njegov pokušaj ispucavanja blokirao je mađarski veznjak od čije noge se lopta odbila u mrežu.

Imala je Lokomotiva u završnici prvog poluvremena i sredinom nastavka nekoliko izglednih prilika za pogodak, ali sjajnim se reakcijama istaknuo reprezentativac na vratima Osijeka Ivušić.

Ipak, niti Ivušić nije mogao ništa u 80. minuti kada je Bošković nadskočio njegovu obranu te udarac iz kuta Cokaja sproveo u mrežu.

 

Šest minuta potom Bošković je još jednom pogodio cilj, Kulenović je odlično smirio loptu pored dva igrača Osijeka i zatim odlično pronašao utrčalog Boškovića koji je preciznim udarcem sa 15-ak metara svladao Ivušića. I Lokomotiva i Osijek sada imaju po tri boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Nakon nepotpunog 2. kola samo Dinamo ima maksimalnih šest bodova, dok je Istra 1961 jedini sastav bez bodova. 

Vezani članci