FOTO  Davor Stanković, kadet NK Neretve: Očekujemo bolje rezultate u drugoj polusezoni

Vidi originalni članak

Jedan od igrača koji nastupaju za kadete Neretve je i Davor Stanković iz Neuma. Davor je počeo trenirati sa sedam godina u HNK Neum gdje je prošao sve kategorije do kadeta. Od ove sezone postao je član NK Neretve iz Metkovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ove sezone pristupio si NK Neretvi, kako si zadovoljan s uvijetima i ekipom?

- Jako sam zadovoljan sa svime. Ekipa me je odlično primila jer momke poznajem od prije - pohađam školu u Metkoviću, a uvijeti su odlični gdje svaki dan imamo treninge.

Trenutno se nalazite na 4. mjestu iza Adriatica, Solina i Dugopolja. Jesi li zadovoljan rezultatima ove polusezone?

- Da, trenutno se nalazimo na 4. mjestu. S rezultatima možemo biti zadovoljni iako smatram da mi možemo puno više, ali neki uvijeti prvenstveno ozljede nekih igrača utjecali su i na rezultate ove polusezone. Mislim da ćemo u drugoj polusezoni ostvariti još bolje rezultate jer imamo kvalitete.

Kojega trenera smatraš najviše zaslužnim za svoj nogometni razvoj?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Od svakog trenera koji me je trenirao naučio sam nešto. To su treneri iz Neuma Ante Ajduk-Duka, Mato Čamo i možda najzaslužniji Ivan Matić, te sadašnji trener u Neretvi Goran Galov s kojim odlično surađujem.

Ovo ljeto bio si pozvan u kamp Širokog Brijega gdje si proveo neko vrijeme:

- Da, ovog ljeta proveo sam 15 dana u NK Širokom Brijegu. To mi je jako puno pomoglo jer sam osjetio rad u jednom velikom klubu koji je uz Zrinjski jedan od najboljih klubova u BIH, te mi ostaje jedno veliko iskustvo za dalje.

Tko ti predstavlja podršku u nogometu i općenito u životu?

- Najveća podrška su mi moji roditelji pogotovo moj otac Ivan koji nikad ne propušta nijednu moju utakmicu. On se prije bavio nogometom pa se razumije u sve to, te mi nakon svake utakmice ukazuje na greške i daje mi savjete kako bi bio još bolji.

Svaki mladi nogometaš ima i svoj uzor u svijetu nogometa:

- Kao i svaki mladi nogometaš tako i ja imam nogometnog uzora. On je mladi igrač Reala Daniel Carvajal za kog smatram da je jedan od najboljih desnih bekova na svijetu.

Možeš li usporediti rad i uvijete u Neumu i Metkoviću?

- Iako omladinska škola HNK Neum odlično radi zahvaljujući najviše trudu trenera Ivana Matića, smatram da je u Metkoviću jedna veća razina - veća konkurencija među igračima i kvaliteta lige, a i odličan rad trenera Galova. U Metkoviću imamo treninge svaki dan.

Kakvi su ti planovi i ambicije za budućnost?

- Na prvom mjestu mi je škola, ali volio bi da svojim radom i trudom pokušam uspjeti i u nogometu. Nadam se da ću u budućnosti to i ostvariti. Što se tiče ekipe, nadam se da ćemo iduće polusezone ostvariti bolje rezultate te pokušati dohvatiti drugo mjesto na tablici.

HERCEGOVINA.info