DALIĆ PRED RJEŠENJEM VELIKOG PROBLEMA Evo kako bi trebala izgledati Hrvatska u ključnom okršaju

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Ante Budimir vratio se među Vatrene i dobio poziciju prvog centarfora, vođa napada Osasune predvodit će Hrvatsku ofenzivu na Latvijce. Budimir je zabio osam golova ove sezone, od toga sedam u La Ligi i jedan u Europi, vruć je, a Zlatko Dalić bi to volio od njega dobiti i u hrvatskom dresu. Zabije li gol bio bi mu prvi službeni za Vatrene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik je već na okupljanju izabrane vrste u ponedjeljak ponudio neka rješenja za utakmicu s Latvijom, primjerice da će Joško Gvardiol biti lijevi branič, a Dominik Livaković ostati jedinica. U sredini obrane, čim je to postalo jasno, iskristalizirao se tandem Martin Erlić – Josip Šutalo, iako je u konkurenciji uvijek i Domagoj Vida. Obnovom ozljede Josipa Juranovića, koja nije do kraja ni bila sanirana, Josip Stanišić ostao je jedini desni bek u rosteru, pišu Sportske novosti.

Luka Modrić i Marcelo Brozović su senatori i vedete u sredini terena. Pitanje Brozovićeve razine izvedbe sve golica, kome je god stalo do Hrvatske zna da je vrlo bitan za igru naše reprezentacije. Dalić ga treba i očekuje u kvalitetnijem izdanju nego što je bilo u listopadu. Latvija nije ekipa koja se može nametnuti, no Hrvatska traži kreaciju, akcije i šanse kako bi došla kroz to do pogodaka.

Izbornik je kazao da je prigodu od prve minuta namjeravao dati Luki Sučiću, no on je na kraju ostao u Zagrebu uslijed viroze. Neće biti klasične zamjene za Kovačića nego će raspored iz 4-3-3 biti promijenjen u 4-2-3-1 te će Vatreni imati ofenzivnog veznjaka.

Po pitanju ostalih napadačkih rješenja Dalić se nije referirao, ali dao je dva opisa – želi igrače koji će centaršutevima hraniti Budimira, no ujedno i prolazima jedan na jedan činiti višak, ići na gol, a ne samo vraćati loptu unatrag, kako je izbornik kazao. Tko odgovara tom profilu? Na lijevoj strani Luka Ivanušec, kao opcija B Marko Pjaca, na desnoj više od ikoga Marco Pašalić koji još nema niti jedan nastup.

Inicijalno prednost ima Andrej Kramarić, a ako on bude sačuvan za Armeniju, barem utoliko da ne starta, onda u prvi plan mogu i Lovro Majer i - Marco Pašalić. Ofenzivni vezni je Mario Pašalić, premda je pozivom Martinu Baturini izbornik baš kao argument naveo da prolazi jedan na jedan što drugi veznjaci ne rade. Marco Pašalić i Martin Baturina nisu daleko od minutaže na stadionu Skonta, pitanje je od starta ili kasnije tijekom utakmice. Obojica čekaju debi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koliko igrača je otpalo prije mjesec dana i sada, kao da se nešto urotilo protiv Hrvatske, a to podsjeća na završnicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2010. u Južnoj Africi koja nije dobro okončana po nas. Latviju treba ozbiljno shvatiti, pobjeda je nužna da se održi izgledi do zadnjeg kola i ogleda s Armenijom. Iako postoje kombinacije i da Hrvatska ode na Euro bez pobjede u Rigi.

Vjerojatni sastav: Livaković - Stanišić, Erlić, Šutalo, Gvardiol - Modrić, Brozović - Kramarić (Marco Pašalić, Majer), Mario Pašalić, Ivanušec - Budimir

Vezani članci