LANA PLIVA ZA SVJETSKU MEDALJU Na Valentinovo u Dohi lovi zlato na 200 metara delfin

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

U razdoblju od 11.veljače do 18. veljače u Dohi će se održati Svjetsko prvenstvo u plivanju. Na ovom prvenstvu BiH  će predstavljat će Lana Pudar, Dino Sirotanović-Hasibović i Adi Mešetović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vođa tima je prof.dr. Damir Đedović, glavni trener je prof.dr. Goran Grahovac, a dio bh. ekipe je trener Minel Bakal.

Naša najveća uzdanica na ovom prvenstvu je naša najbolja plivačica Lana Pudar, koja će na ovom prvenstvu nastupiti samo u disciplini 200 metara delfin. Ova disciplina je na programu 14.veljače, a Lana ća nastupiti u jutarnjim kvalifikacijama po našem vremenu oko 10:40 sati.

Lana Pudar

Damir Đedović je izjavio da se Lana zajedno sa svojim timom u Dohi nalazi od 2. veljače, te da su zaista prezadovoljni uvjetima i organizacijom samog prvenstva.

Đedović je izjavio; “Lana je nakon nastupa na prvenstvu Europe u malim bazenima početkom prosinca u Rumunjskoj imala razdoblje do kraja prošle godine gdje je trenirala dosta manjim intezitetom. Odnosno, morala je uzeti malo odmora nakon veoma napornog perioda u godini koja je iza nas. Tako da smo sa ozbiljnijim trenažnim procesom krenuli tek početkom mjeseca siječnja. Gotovo cijeli siječanj smo proveli na visinskim pripremama u turskom gradu Erzurum gdje se radilo zaista vrlo kvalitetno. Imali smo nesreću da je Lana na ovim pripremama zaradila manju ozljedu ramena, koja je svakako i obim rada na ovim pripremama malo reducirala”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako nam je Đedović rekao, ozljeda je uspješno sanirana ali njen tim je odlučio da nema potrebe za bilo kakvim većim natjecateljskim naporom u ovom dijelu godine, te su zato i odlučili da Lana nastupi samo u jednoj disciplini na ovom prvenstvu.

Trener Goran Grahovac nam je rekao da je pred Lanom tek ono najbitnije, a to su pripreme za nastup na olimpijskim igrama u Parizu, te da nema nikakve potrebe za bilo kakvim riskiranjem.

Vezani članci