ZUBAC UNIŠTIO NURKIĆA Čitlučanin bio ponajbolji igrač Clippersa, zalijepio blokadu koju će div iz Živinica dugo pamtiti

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Veliku pažnju izazivao je derbi Zapada u kojem su Clippersi dočekali Sunse jer to je duel momčadi krcatih zvijezdama. Kawhi, PG, Harden, Westbrook s jedne te Durant, Beal, Booker i Nurkić s druge strane. Na kraju od derbija u LA-u nije bilo ništa jer su domaćini pobijedili 138:111, a jedan od najzaslužnijih za to je, kako po društvenim mrežama pišu NBA fanovi, "najpodcjenjeniji centar lige", prenosi Index.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zubac je cijelu noć ubijao Sunse"

Ivica Zubac briljirao je i protiv Phoenixa te i tako potvrdio da je u životnoj formi. Dokazao je to sjajnom partijom u duelu divova iz BiH.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Zubac (26) iz Čitluka, visok 2.13 i težak 109 kilograma, protiv tri godine starijeg, jednako visokog te 14 kila težeg gorostasa iz Živinica. Hercegovački gigant poništio je Bosansku zvijer, ali i Kevina Duranta. Zubac je za samo tri četvrtine i tek 27:40 minuta u igri, dakle jedva preko pola utakmice, imao sjajan učinak.

Sjajnu partiju u duelu divova protiv Nurkića okrunio je impresivnom blokadom bosanskog gorostasa


Postigao je 19 poena, uz gotovo savršenih 8/9 iz igre, te 8 skokova. Vrhunsku predstavu zaokružio je s tri asistencije te po jednom ukradenom loptom i blokadom. Upravo tu bananu ističu kao jedan od hajlajta meča. Nurkić je leđima krenuo prema košu kako bi poentirao na drugi obruč. Zubac ga je pustio, a onda efektno blokirao. Nurkić je bio potpuno nemoćan protiv Zupca. Za 21 minutu u igri postigao je tek osam poena uz samo tri skoka.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hrvatski centar nastavio je sjajan niz, i to protiv jakih momčadi i suparnika pod koševima, zbog čega mu se klanjaju i donedavno brojni hejteri. Naime, nije tajna kako mnogi NBA fanovi Zupca smatraju limitiranim te nedostojnim igranja u All-Star momčadi Clippersa, skupljenoj za napad na prsten.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hejteri se posipaju pepelom

No, on im je odgovorio najbolje. Odličnim igrama, i to u seriji i protiv najboljih. Zato se Zupčevi oponenti sada javno posipaju pepelom. "Gdje je formular isprike Zupcu, dajte da ga potpišem", jedan je od tvitova.

Vezani članci