Zubac potpisao za Cedevitu!

Vidi originalni članak
...i njegovim zastupnikom Miškom Ražnjatovićem našla zajednički jezik te ugovorila 3 i pol godišnju suradnju u kojoj 18-godišnji centar NBA potencijala može otići u NBA uz odštetu. Zubac, 211cm visoki centar rođen u Mostaru 18.03.1997. uz Marka Arapovića je osvojio srebro na U-19 Svjetskom prvenstvu 2015. u Heraklionu kao bitan član hrvatske reprezentacije sa prosjekom 17.6 koševa 3. na SP, 7.9 skokova 7. na SP i 1.3 asistencija.

Zubac je zbog ozljede za Cibonu, u kojoj je u seniorskoj momčadi proveo sezonu i pol, ove sezone odigrao tek 5 utakmica ABA lige a s klubom je raskinuo ugovor, pišu mediji, zbog male minutaže i neisplate ugovornih obaveza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čim smo čuli za raskid odmah smo reagirali i uspjeli dovesti jednog od najtalentiranijih centara Europe u naš klub", rekao je Davor Užbinec, direktor KK Cedevita koji zbog realizacije transfera nije otputovao u Istanbul na 2. kolo TOP 16 Eurolige protiv Darušafake, kao niti sportski direktor kluba Matej Mamić.

"Zubac bi, da nismo reagirali, već danas otišao u neki europski klub, hrvatska bi publika dugoročno bila zakinuta u praćenju predstava igrača za kojeg tvrdimo da je rođen za velike stvari. Ovako, bit će nam u Hrvatskoj, i s hrvatskim će klubom igrati na najvišoj razini i nadamo se osvajati trofeje. Mi smo se dugoročno odredili za stvaranje jakog kluba s mladim domaćim igračima i igračima iz regije. Sada je tu, uz Žganeca 20 godina, Arapovića 19, Mazalina 18, Muse i Baje 16 i Zubac s 18 godina, redom najveći talenti europske košarke u svojim godištima, veliki zalog za budućnost kluba, uz još nekolicinu igrača iz našeg juniorskog pogona. Dogovor je da Zubac može u NBA uz odštetu već ovoga ljeta ali siguran sam da će kod nas napraviti veliki napredak i da će u Cedeviti ostati puno duže."

I sportski direktor Matej Mamić zadovoljan je transferom. "Bilan se u Cedeviti razvio u veliko europsko centarsko ime, Nurkić je završio u NBA. Vjerojatno je, uz sređenu klupsku situaciju na svim razinama, to razlog zašto se Zubac odlučio za nastavak karijere u Cedeviti. Mi kvalitetno radimo s mladim igračima, uvjeti u Domu košarke Cedevita, našem trening centru, su na NBA razini, igramo TOP 16 Eurolige. Tako nešto Ivica Zubac ne bi dobio nigdje u Europi. I nadam se da će nam pomoći dugoročno na vraćanju klupske košarke u europski vrh."

Nekako najzadovoljniji transferom bio je trener Veljko Mršić koji je vijest o transferu dočekao u Istanbulu.

"Zubac je igrač koji će nam već sada a i u budućnosti moći dati puno. On je još jedan dragulj za stvaranje velike momčadi za budućnost. Neće moći igrati ovosezonsku ABA ligu pa ćemo ga slijedećih 4, 5 tjedana pripremati za drugi dio TOP 16 Eurolige kada ima pravo nastupa, prije svega fizički jer ne znamo u kakvom je stanju kao i taktički. Vjerujem da će se brzo uklopiti jer je izuzetno talentiran."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zubac ima pravo igranja Kupa Krešimira Ćosića za Cedevitu kao i A-1 Ligu za prvaka. KK Cedevita Ivicu Zubca javnosti će predstaviti u petak u 12:00 u Domu košarke Cedevita na konferenciji za novinare, po dolasku prve momčadi i trenera Mršića iz Istanbula - priopćeno je iz Cedevite.

Brotnjo.info

Vezani članci