Velika pobjeda Zrinjskog u Brodu

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Pobjeda gostiju potpuno je zaslužena, a momčad iz Mostara koja je došla bez klasičnog centra vodila je većim dijelom utakmice.

Domaćoj momčadi ovo je treći poraz u debitantskoj sezoni u ovom natjecanju. Odigrali su Brođani defanizvno vrlo slabo prvo poluvrijeme, a onda nakon 69 sekundi drugog poluvremena ostala bez playmakera Domagoja Norca zbog druge, ujedno i isključujuće, nesportske pogreške. Do kraja utakmice, ponajviše zbog pet trica Igora Marića, samo su jednom prišli na sedam poena minusa, ali priliku za preokret nisu imali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kahrimanović i Šakić nerješiva engima

Gosti su u prvoj četvrtini nakon početne trice Armenda Kahrimanovića držali vodstvo sve dok Norac na manje od četiri minuta do isteka prvog perioda nije položio za 17:17, a nakon što su Brođani napokon okusili i prvo vodstvo, u drugi period ulazi se s 25:25.

Marić je na otvaranju druge dionice zabio tricu i domaćini su poslije toga još jedno vrijeme bili u egalu. No, sredinom četvrtine gosti se odvajaju, a bivši junior Cibone i košarkaš Dubrave Željko Šakić svojim već 16. košem 3:40 min. do velikog odmora zaključuje seriju Zrinjskog 6-0 za 32:41.

Iako je na ubačaj Šakića odmah odgovorio Matej Karlović, sjajni Šakić košem i dodatnim slobodnim bacanjem 4.9 sekundi do isteka četvrtine prvo poluvrijeme zaključio je na 40:52. Bila je to ujedno najveća prednost gostiju u prvoj polovici susreta. No, 12 razlike gosti lako mogu opravdati činjenicom da je Šakić dotad uz šut 6/7 zabio 19 koševa, a da su općenito za dva šutirali 12/18, a za tri 5/9.

U trećoj četvrtini Šakić je ubacio još osam poena. Zrinjski je na njegovim krilima nastavio kontrolirati rezultat pa se i u zadnjih 10 minuta ušlo s +12 za goste (Šakić tri sekunde do isteka četvrtine položio za 60:72).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trener Brod-Svjetlosti Zoran Kalpić, koji nije mogao računati na ozlijeđene Petra Ćosića i Ljubu Šamadana, pokušao je i sa zonskom obranom. No, ništa nije pomoglo, Brođani u završnici nisu uspjeli napraviti preokret i poslije tri odigrane utakmice, od čega dvije kod kuće, u Balkanskoj ligi i dalje ne znaju za pobjedu.

U dresu poraženih Marić je ubacio 19, a Srđan Helbich (8sk) 14 poena, dok je na drugoj strani igru Zrinjskog nosio nevjerojatni dvojac Kahrimanović (30p i 7sk) - Šakić (29p i 6sk).

košarka.hr

Vezani članci