Šarić bolji od Bogdanovića u hrvatskom dvoboju

Vidi originalni članak
... bilo dovoljno za pobjedu protiv Bogdanovićevih Pacersa. Ante Žižić jedini je još bio dvoznamenkasti, piše portal Sportnet.hr.

Iako su Victor Oladipo i Bojan Bogdanović šuterski bili potpuno izvan utakmice, Indiana Pacersi upisali su gostujuću pobjedu kod Philadelphije 101:98. Dvoboj visokih tenzija na kraju je otišao na stranu Pacersa koji su tako došli do treće pobjede u nizu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

13 sekundi prije kraja susreta Philadelphia je zaostajala 101:96, ali joj se pružila prilika za povratak. Prvo je Joel Embiid smanjio da bi Oladipo nakon toga napravio pšrekršaj u napadu. Šest sekundi prije kraja Embiid je ispucao tricu za poravnanje, ali nije pogodio i Philadelphia je upisala poraz.

Pacersi su u završnici treće četvrtine ostali bez Domantasa Sabonisa zbog ozljede nožnog zgloba nakon borbe za skok s Embiidom.

U pobjedničkom sastavu Myles Turner ubacio je 25 poena uz šest skokova, a Thaddeus Young dodao je 19 poena i deset skokova. Bogdanović je odradio jednu od najlošijih svojih napadačkih utakmica ove sezone, za 26 minuta ubacio je dva poena uz šest 1/6 za dva i 0/5 za tri te je uhvatio pet skokova uz tri asistencije.

Kod Sixersa Joel Embiid imao je 29 poena i 12 skokova, Dario Šarić bio je najraspoloženiji Hrvat noćas, za 33 minute ubacio je 18 poena (2/5 za dva, 2/6 za tri, 8/10 slobodna) uz tri skoka i tri asistencije. Triple-double ubilježio je Ben Simmons s deset poena, 13 skokova i deset asistencija, a Robert Covington dodao je deset poena i deset skokova.Još jednu dobru utakmicu odradio je Ante Žižić koji potvrđuje veliki napredak u odnosu na početak sezone kada se nije dobro snalazio na parketu. Cavsi su visoko slavili u Phoenixu protiv Benderovih Sunsa, a Žižić je dobro odradio svoj posao.

Susret je nakon odličnog ulaska Cavsa u utakmicu i plus 20 u prvoj četvrtini, bio posve izvjestan i amo je bilo pitanje s kolikom razlikom će Sunsi upisati poraz. Završilo je 22 razlike čime je Phoenix stigao do šestog uzastopnog poraza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žižić je dobio 15 minuta, polovicu minutaže odradio je u prvom poluvremenu, a pola u zadnjoj dionici kada je već sve bilo riješeno te je za to vrijeme upisao 11 poena bez promašaja iz igre (5/5) i uz slobodna bacanja 1/2. Uhvatio je i četiri skoka. S druge strane Dragan Bender imao je veću minutažu, ali učinak je bio slabiji. Za 24 minute ubacio je sedam poena (1/4 za dva, 1/5 za tr, 2/2 slobodna) uz pet skokova i tri asistencije.

LeBron James upisao je 69. triple-double učinak s 28 poena, 13 skokova i 11 asistencija, Jordan Clarkson dodao je 23 poena (6/10 trica), a Kyle Korver 22 poena (5/6 trica). Kod Sunsa po 19 poena imali su TJ Warren (deset skokova) i Josh Jackson.

San Antonio Spursi rutinski su slavili protiv Orlando Magica sa 108:72, vratio se LaMarcus Aldridge i odmah je sve bilo lakše za Popovichevu momčad. Magic je kratko bio u utakmici, već do poluvremena zaostajao je više od 20 koševa.

I ovu utakmicu propustio je Kawhi Leonard što mu je 59. utakmica ove sezone u kojoj nije nastupio i ako se Spursi ne uspiju plasirati u doigravanje, to će biti glavni razlog za neuspjeh. Protiv Orlanda to se nije osjetilo, osjetno kvalitetniji Spursi lakoćom su slavili protiv potpuno nemotiviranog protivnika.

Mario Hezonja nije briljirao, odigrao je 28 minuta i za to vrijeme ubacio četiri poena (2/6 za dva, 0/1 za tri) te uhvatio šest skokova i podijelio tri asistencije.

Aldridge je nakon jedne utakmice pauze ubacio 24 poena i uhvatio sedam skokova dok je Patty Mills dodao 13 poena. Kod Orlanda najefikasniji s po deset poena bili su Jonathon Simmons i Nikola Vučević (deset skokova).

Los Angeles Lakersi svladali su na svom parketu Denver Nuggetse sa 112:102 u zanimljivom i čvrstom dvoboju koji je riješen u posljednjoj dionici. Tu je Isaiah Thomas odradio odličan posao i predvodio Lakerse u odvajanju.

Ivica Zubac dobio je samo pet minuta i ostao bez poena uz jedan promašaj, izgubljenu loptu i tri osobne pogreške.

Po 26 poena i 13 skokova kod domaćina upisali su Julius Randle i Kyle Kuzma dok je 23 poena dodao Isaiah Thomas. Kod poraženih 26 poena i deset skokova ubilježio je Wilson Chandler dok je Jamal Murray ubacio 18 poena uz šest skokova.

Los Angeles Clippersi odnijeli su pobjedu s gostovanja u Chicagu gdje su bili bolji od Bullsa sa 112:106. Bio je dovoljan odličan nastup DeAndrea Jordana i Loua Williamsa koji su nosili Clipperse do pobjede. Jordan je ubacio 29 poena uz 18 skokova i pet asistencija dok je Williams dodao 26 poena uz pet asistencija. Bullsi su nastupili bez Laurija Markkanena, a Bobby Portis ubacio je 19 poena uz devet skokova.

Lagan posao nisu imali Pelicansi, ali su ipak upisali pobjedu protiv Hornetsa sa 119:115. Pelicansi se tako vraćaju pobjedama, a ponovno je Anthony Davis bio čovjek odluke. Hornetsi ga nisu mogli zaustaviti te je susret završio s 31 poenom, 14 skokova i pet blokada, a po običaju pratio ga je Jrue Holiday s 25 poena i devet asistencija. Kod poraženih po 22 poena ubacili su Dwight Howard (11 skokova) i Kemba Walker.

Russell Westbrook četvrti je igrač u povijesti koji je stigao do 100. triple-double učinka u karijeri. Oscar Robertson, Magic Johnson i Jason Kidd su ispred njega, a noćas je pomogao Thunderu u dvoboju protiv Hawksa s 32 poena, 12 skokova i 12 asistencija.

NBA:
Philadelphia 76ers - Indiana Pacers 98:101
Phoenix Suns - Cleveland Cavaliers 107:129
San Antonio Spurs - Orlando Magic 108:72
Los Angeles Lakers - Denver Nuggers 112:103
New York Knicks - Dallas Mavericks 97:110
Brooklyn Nets - Toronto Raptors 102:116
Atlanta Hawks - Oklahoma City Thunder 107:119
Chicago Bulls - Los Angeles Clippers 106:112
New Orleans Pelicans - Charlotte Hornets 119:115
Utah Jazz - Detroit Pistons 110:79
Washington Wizards - Minnesota Timberwolves 111:116

/HMS/

 

Vezani članci