Pobjedom nad Širokim II košarkaši Brotnja preuzeli vodeću poziciju

Vidi originalni članak
Čitlučani su nanizali jedanaest pobjeda u nizu i zasluženo, na početku doigravanja, preuzeli ulogu lidera od košarkaša Viteza. Odličnu igru iz drugog dijela prvenstva košarkaši Brotnja ponovili su i sinoć u prvoj utakmici Lige 4, tako da mlada momčad Širokog II i nije imala šansi za iznenađenje.

Širokobriježani su u prvom poluvremenu pružili dobar otpor (33:28), no početak drugog poluvremena je bio bitno drukčiji. Iskusni Domagoj Pinjuh je u seriji postigao osam poena Brotnja. Pinjuhu su se u nastavku četvrtine priključili Nikola Lesko i Dean Marković tako da je prednost Brotnja nezaustavljivo rasla. Domaći košarkaši treću četvrtinu su riješili u svoju korist s nevjerojatnih 22:4 i deset minuta prije kraja praktično riješili pitanje pobjednika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednja četvrtina, oslobođena bilo kakve rezultatske neizvjesnosti, bila je prilika za nastup mlađih igrača Brotnja. Čitlučani su na kraju slavili 70:61, a budući da je dva dana ranije Vitez poražen u Mostaru 78:64 Dugandžićevi košarkaši su se probili na prvo mjesto ljestvice.

Najefikasniji kod Brotnja u novoj domaćoj pobjedi ponovno je bio Nikola Lesko sa 32 poena, a sa postignutih 20 poena odlično ga je pratio Domagoj Pinjuh. Uz navedeno treba spomenuti kako su igrači Brotnja, sinoć u Gradskoj športskoj dvorani u Čitluku, nadigrali Široki II bez prvog centra. Zbog lakše ozljede ogled s Širokim II s klupe je odgledao Mario Planinić, ali visoki igrač Brotnja bi trebao biti spreman već za slijedeću utakmicu Brotnja.

Budući da se Liga 4 igra u ubrzano ritmu naši košarkaši će već u ponedjeljak na neugodno gostovanje u Mostar gdje ih čeka momčad Studenta. Studenti igraju jako dobru košarku, dokazali su to i novom pobjedom nad Vitezom, pa sa sigurnošću možemo kazati kako je pred igračima Brotnja težak ispit.

Brotnjo: Buljan, Zovko, I. Marković, D. Marković 8, Barbarić 3, Prskalo 2, Pehar 5, Lesko 32, Ivanković, F. Buntić, Pinjuh 20, I. Buntić.

Široki II: Babić 16, Mikulić, Karačić, Čolak 10, Ćorić 9, Leko, Bevanda 5, Vranješ, Prskalo 2, Brekalo 8, Zubac 6, Sesar 5.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Citluk.ba

Vezani članci