NBA LIGA Bogdanović je zabio 22, ali nije spasio Pistonse već 18. poraza u nizu

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Svoju drugu utakmicu nove NBA sezone, odnosno od povratka na parket nakon duge pauze odigrao je Bojan Bogdanović. Nadali su se Detroit Pistons da će ih Babo malo trgnuti i izvući iz depresivnog niza u koji su pali, ali ovdje se možemo poslužiti onom Thompsonovom: “Nova lica, scena ista.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odnosno, parafrazirati ju ili reći da je sve isto kao i lani jer Bogdanović zabija, ali Pistonsi gube. I u svom drugom nastupu Bojan je ubacio 22 poena, ali Detroit je svejedno poražen. Ovaj put kobni su bili Memphis Grizzlies sa 116-102, a poglavito Desmond Bane, prenosi Telesport.

U suspenziji koju trpi Ja Morant i nakon odlaska Dillona Brooksa, Bane je preuzeo to breme prve opcije u Memphisu na sebe. I očito u tome uživa jer je protiv Pistonsa upisao svoj učinak karijere i suparnika ponizio s čak 49 poena.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

U prvom poluvremenu Detroit je čak i parirao, imao i četiri razlike (56-52) na odmoru, ali Bane je u druge 24 minute upalio motore, zabio čak 32 poena te u potpunosti okrenuo susret, pogotovo u četvrtoj dionici koja je gostima pripala s 34-18.18. je to Detroitov poraz u nizu, a to znači da se opasno približava rekordu. Philadelphia 76ers drže rekord u jednoj sezoni s 26 vezanih poraza 2013./14., a 28 u nizu s kraja sezone 2015./16. i početka iduće. Nakon njih, Houston Rockets pretprošle su vezali 20 poraza, a Detroit je sad već tu blizu.

Nadamo se ipak da će im Babo donijeti koju pobjedu prije toga. U ovoj večeri šutirao je 8/15 iz igre i zabio je četiri od osam trica, a imao je i jako dobrih sedam asistencija, tri ukradene i četiri skoka. Po tome je uvjerljivo bio prvo ime Pistonsa, a pokušali su pomoći Jalen Duren (17 poena, 11 skokova) te Cade Cunningham sa 16 ubačaja i 10 asistencija.

Što se Banea tiče, iz igre je imao 19/31, a dodao je i osam asistencija te šest skokova. Utakmica sezone za beka Memphisa, a prvi je na liniji pomoći bio Jaren Jackson Jr. s 24 ubačaja i četiri skoka.

Vezani članci