Ljubuški košarkaši pobjednici turnira u Jastrebarskom

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Bio je to 19. turnir po redu, koji zadnjih 13 godina ima karakter memorijalnog, a u spomen na tragično preminulog košarkaša KK Jaske, Davora Popovića. HKK Ljubuški je već jednom (2006.) sudjelovao na ovom turniru i bilo je to jako lijepo iskustvo za mladiće koji su tada nastupali za ljubuški klub.

Tako je trebalo biti i ove godine, no uprava HKK Ljubuškog nije smogla sredstva za prijevoz do Jastrebarskog gdje je domaćin turnira osigurao hranu i prenoćište, potpuno besplatno. Čuvši za odluku uprave, igrači nisu krili razočarenje, ali su imali razumijevanja uzimajući u obzir kakva su teška vremena za sport.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, košarkaši iz Ljubuškog, Mladen Gašpar, Ilija Bošnjak, Goran Nuić i Ante Herceg, predvođeni prošlogodišnjim trenerom Srećkom Čolakom i kapetanom momčadi Mariom Škegrom, pojačani za Marka Lovrića i Srđana Vujčića ( koji su također u prošloj sezoni branili boje Ljubuškog), odlučili su u vlastitoj režiji otputovati u Jastrebarsko.

Na turniru, uz domaćina KK Jaska iz Jastrebarskog i Ljubušaka, sudjelovala je još ekipa košarkaške akademije Nikole Vujčića. Turnir se igrao po principu svatko sa svakim. Prvu utakmicu igrali su domaćini protiv Vujčić Akademije u kojoj su nastupali i mladi igrači iz Ljubuškog, Veselko i Mateo Čolak, Marko Ćuže i Vlatko Granić koji su ovog ljeta otišli na košarkaško usavršavanje u Rijeku.

Domaća ekipa Jaske nije imala problema sa mladim momcima iz Akademije, koji su ipak još premladi za ovakve utakmice i pobjedila je u toj prvoj utakmici.

Druga utakmica je igrana između Akademije i Ljubušaka, a Ljubušaci, iako 'malobrojni', odigrali su odličnu utakmicu te slavili rezultatom 89:54. Svi igrači u redovima Ljubušaka su odlično igrali, a posebno Gašpar i Lovrić.

U trećoj utakmici, koja je bila svojevrsno finale između domaćina i gostiju iz Ljubuškog, očekivala se neizvjesna borba do samog kraja.No, na sveopće iznenađenje, Ljubušaci nastavljaju sa odličnom igrom kakvu su prikazali u prethodnoj utakmici i cijeli njen tijek održavaju prednost, te na kraju pobjeđuju rezultatom 97:68. Treba pohvaliti sve igrače za odličnu igru koju su pružili u obje utakmice. Marko Lovrić je proglašen za najboljeg igrača turnira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je Mario Škegro, kapetan Ljubušaka, primio pobjednički pehar iz ruku gradonačelnika Jastrebarskog, Mihaela Zmajlovića, druženje se nastavilo u obližnjem restoranu gdje su domaćini organizirali večeru za sve sudionike, ali i mnogobrojne goste.

Nakon druženja i zahvala za sudjelovanje na turniru, malobrojna ali ponosna i sretna družina iz Ljubuškog, otišla je na zasluženi odmor u prekrasan hotel obitelji Kolarić. Bila je ovo odlična uvertira za predstojeću natjecateljsku sezonu i ova ekipa, ako ostane u ovom sastavu, mogla bi mnogima, koji misle da se u Ljubuškom ne igra dobra košarka, pomrsiti planove.

Sudjelovanje na ovom turniru također je pokazalo kako se uz malo dobre volje i htijenja može postići puno toga.

ljubuški-online.com

Vezani članci