Kaštropil, Mikulić i Coles pojačali Široki

Vidi originalni članak
Također, klub iz Hercegovine je kompletirao roster za novu sezonu, a ranije pristiglim Ivanu Buvi, Tomislavu Petroviću i Toniju Katiću pridružili su se Franko Kaštropil, Josip Mikulić i Amerikanac Julius Coles.

Premijeru s novim imenom Široki Primorka košarkaši iz Širokog Brijega imat će idućeg vikenda na tradicionalnome Memorijalnom turniru koji se igra u spomen na preminule trenere i košarkaše prvoga klupskog naraštaja. Uz domaćina na turniru će igrati prvak Crne Gore Budućnost VOLI iz Podgorice, hrvatski prvoligaš Jolly JBŠ iz Šibenika i prvoligaš BiH Čapljina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na turniru će se prvi put domaćoj publici predstaviti ljetošnja igračka pojačanja Širokog. Na prvi dan priprema stigli su Ivan Buva iz Cedevite, Tomislav Petrović iz Zagreba i Toni Katić iz Splita, a nakon izvjesnog vremena klubu su pristupila još trojica košarkaša, centar Franko Kaštropil iz Zadra, krilni centar Josip Mikulić (1993., 215 cm), koji se u matični klub zapravo vratio s američkog koledža Fairfield University, te američki branič Julius Coles, koji je prošle sezone igrao za njemačkog drugoligaša Schwelma.

Hrvatski centar Kaštropil potpisao je jednogodišnji ugovor sa Širokim i zajedno s Robertom Rikićem dijelit će minutažu na "petici". Mikulić je sklopio četverogodišnji ugovor sa Širokim, igrao je za mlađe hrvatske vrste i od njega se u budućnosti na Pecari očekuje da postane nositelj igre. Coles je pak potpisao trogodišnji ugovor i od njega se očekuje napredak u igri, a igra na poziciji šutera.

Sudeći prema do sada prikazanom na pripremnim utakmicama Široki Primorka će spremno dočekati novu sezonu. Na svakoj poziciji pokriven je jednim iskusnijim i jednim mlađim igračem, željnim dokazivanja. U pripremnim utakmicama Širokobriježani su do sada pobijedili Budućnost u Podgorici 70:69, Jolly JBŠ u Šibeniku 75:68, a izgubili od Budućnosti u Podgorici 66:85 i ruskih prvoligaša Eniseya 69:75 i Urala Greata 81:82 u Poreču.

hrsport.net

Vezani članci