KAKVA DRAMA Amerikanci ostali bez bronce, Kanada slavila u produžetku

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Dvoboj za treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u košarci bio je baš onakav kakav se i očekivao što se tiče stila igre. NBA igrači igrali su onako kako su naučili i najbolje znaju, a u konačnici Kanada je svladala SAD i uzela broncu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veliko razočaranje za Amerikance koji su došli isključivo po zlato, bili su prvi favoriti, ali nije ovo bilo njihovo Prventvo. Gubili su od Litve, Njemačke, sada i Kanade, izostanak onih najvećih zvijezda samo je potvrdio kako s "drugim ešalonom" Amerikanaca, ostale reprezentacije mogu bez problema igrati.

Ovaj susret protekao je u napadačkom nadmudrivanju gdje su Kanađani izgledali bolje duže vrijeme, ali Amerikanci su bili konstantno za petama i nisu dopustili potpuno odvajanje.

Nije tu bilo nekog velikog intenziteta u obrani, obje reprezentacije više su vodile brigu o napadu, a ali kada se na terenu nađu takvi igrači, teško je to izbjeći i promijeniti.

Mogla je Kanada slaviti i u regularnom dijelu susreta, četiri sekunde prije kraja vodila je 111:107, Mikal Bridges tu pogađa prvo bacanje, promašuje drugo, ali hvata loptu i ubacuje tešku tricu za poravnanje. Na drugoj strani Kelly Olynyk nije pogodio tricu za pobjedu sa zvukom sirene.

Susret je otišao u produžetak gdje su Kanađani bili dosta bolji i na kraju uzeli broncu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U kanadskim redovima Shai Gilgeous-Alexander ubacio je 31 poen uz 12 asistencija i šest skokova, ali junak Kanađana bio je Dillon Brooks koji je neočekivano napunio američki koš s 39 poena (7/8 trica) čemu je dodao pet asistencija. RJ Barrett ubacio je 23 poena uz sedam skokova.

Kod SAD-a Anthony Edwards ubacio je 24 poena uz pet skokova, a Austin Reaves dodao je 23 poena i pet skokova.

Svjetsko prvenstvo, za treće mjesto:

SAD - Kanada 118:127 (111:111)

Sportnet.hr

Vezani članci