Kadeti i juniori HKK Široki fantastični na novogodišnjem turniru u Čitluku

Vidi originalni članak
...koji je drugu godinu zaredom organizirao HKK Brotnjo - Čitluk. Kadeti su u finalu svladali KK Cedevita rezultatom 99:59 (24:5, 26:16, 22:14, 27:24), dok su njihove starije kolege u finalu juniorskog turnira svladale GKK Šibenik 90:80 (23:22, 25:22, 19:12, 23:24).

U obrani titule prvaka osvojene na prošlogodišnjem turniru u Čitluku kadeti Širokog bili su jako uvjerljivi. Za plasman u finala pobijedili su Zrinjski, nakon čega su u finalu uvjerljivo nadigrali košarkaše zagrebačke Cedevite, a kvalitetu širokobrijeških kadeta potvrdile su i individualne nagrade. Naime, s 64 postignuta poena Mateo Zovko (HKK Široki) bio je najbolji strijelac turnira, dok je njegov suigrač Marko Prskalo proglašen za MVP kadetskog turnira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivi, Zovko je na turniru u Čitluku postigao više poena i od Džanana Muse koji je u kolovozu prošle godine bio najbolji strijelac U-16 Europskog prvenstva, nakon čega je ovaj reprezentativac BiH dres Košarkaškog kluba Koš iz Sarajeva zamijenio dresom zagrebačke Cedevite.

Juniori HKK Široki također su osvojili turnir u Čitluku svladavši u finalu GKK Šibenik te su na najbolji način završili turnir koji je obilovao atraktivnim potezima mladih košarkaških nada ih Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske. Osvojenom peharu prvaka valja dodati i titulu MVP turnira koja je zasluženo pripala Mateu Čolaku (HKK Široki), a valja istaći i da je košarkaš GKK Šibenik Kristijan Andabaka bio najbolji strijelac turnira s 52 postignuta poena.

Uz spomenute momčadi na „Međunarodnom košarkaškom turniru Monte Zott - Brotnjo 2015." nastupili su domaći košarkaši i košarkaši mostarskog Zrinjskog, a u utakmicama za treće mjesto na turniru kadeti i juniori Zrinjskog pobijedili su košarkaše Brotnja i osvojili treća mjesta u konkurenciji kadeta i juniora.

Kako su nam nakon odigranog turnira kazali u HKK Brotnjo novogodišnji turnir u Čitluku imao je za cilj promociju košarkaškog sporta u općini Čitluk i Hercegovini, a sve s namjerom da se mladež dodatno senzibilizira i potakne na bavljenje sportom, te kako bi cijeli događaj bio nezamisliv bez sponzora kojim se HKK Brotnjo i ovim putem zahvaljuje na podršci.

Fotografije možete pogledati OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Citluk.ba

Vezani članci