FOTO/VIDEO  Hrvatska košarkaška reprezentacija impresionirala

Vidi originalni članak
Hrvatska košarkaška reprezentacija na impresivan je način zaokružila svoj nastup na Huawei cupu u Litvi. Nakon što su prvog dana svladali Tursku (74:66) sinoć su naši košarkaši pobijedili domaćina Litvu sa 72:59 (19:9,20:9, 20:15, 13:26) i osvojili prvo mjesto na turniru. Konačni rezultat neće sugerirati nadmoć Hrvatske u tom susretu jer su naši košarkaši u posljednju četvrtini ušli čak s 26 koševa prednosti, malo se opustili, a što su Litvanci iskoristili i debakl pretvorili u pristojan poraz. Ako naš izbornik Velimir Perasović, nakon pobjede nad Turcima, nije bio baš pretjerano zadovoljan nakon ogleda s Litvancima, raspoloženje mu se definitivno popravilo. Naša je reprezentacija odigrala sjajnu utakmicu u kojoj je najveću prednost imala pred kraj treće četvrtine kada je bilo čak 27 koševa razlike (53:26), a posebno je impresivna bila obrana koja je inače napadački moćne Litavce doslovce uništavala dok ju se igralo s maksimalnom ozbiljnošću.

Već u prvoj četvrtini Litvanci su upali u hrvatski "mlin", pa je na njezinom kraju Hrvatska imala +10 (19:9). Očekivalo se kako će domaćin u nastavku pritisnuti gas, ali Hrvatska je nastavila s vrlo agresivnom obranom i odličnim napadačkim rješenjima, pa je i druga četvrtina gotovo bila preslik prve s tim da je Hrvatska svoju prednost udvostručila i na odmor otišla sa ugodnih +21 (39:18), a ta je prednost mogla biti i uvjerljivija. Naime, Litvanci su u završnici te druge četvrtine napravili seriju od 5:0 i tako malo smanjili veliki zaostatak. I u drugo poluvrijeme Hrvatska je ušla s punim gasom, pa je u 28. minuti bilo 53:26, a nakon toga uslijedilo je opuštanje. Posebno se to odnosi na samu završnicu susreta u kojoj su Litvanci uspjeli prepoloviti svoj zaostatak i susret su završili s pristojnih 13 pogodaka zaostatka. No, to neće nimalo promijeniti odličnu sliku igre koju je demonstrirala naša selekcija u prve tri četvrtvrtine utakmice. Opuštanje na kraju je bio logičan slijed jer je Persoavić iz igre izvukao najvažnije karike naše igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska se sada vraća u Zagreb gdje će od 26. do 28. ovog mjeseca odigrati posljednji pripremni turnir na kojemu će još sudjelovati Izrael, Estonija i BiH. Prvi nastup na Eurobasketu naša reprezentacija očekuje u rujnu protiv Slovenije, u zagrebačkoj Areni.

Pogledajte kako je naš Bojan Bogdanović odigrao protiv Turske...

Vezani članci