HKK Široki Brijeg: Uspjeh s mladom ekipom donosi najviše sreće i zadovoljstva

Vidi originalni članak
U svom trećem mandatu na klupi Širokog, zajedno s iskusnim igračkim pojačanjima Frankom Kaštropilom i Daliborom Peršićem, Vušković je uspio stabilizirati momčad koja je počela ostvarivati željene rezultate.

- Moj prvi angažman u Širokom je bio prije preko 20 godina tako da je teško praviti usporedbu, u međuvremenu je Široki izrastao u veliki klub za ove prostore. Trenutačno je situacija ipak malo drukčija, ali mislim da za ovaj Široki nema straha za budućnost, priča aktualni trener Širokobriježana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Situacija je takva da većinu seniorske ekipe čine igrači zaštićenog godišta plus tri iskusna, tako da postoji dobar zalog za budućnost.

Vušković je od svog dolaska s ekipom imao skor 3-1 u Ligi 10, unutar čega se posebno ističe pobjeda u Kaknju.

- Rezultatskim dijelom sam zadovoljan, ali ukupno stanje na ljestvici nije takvo kakvo bismo mi svi željeli. Ipak je malo vremena i utakmica da bi to popravili koliko god se mi trudili, napomenuo je.

Ono na čemu je ipak osnovni akcent je razvoj mladih igrača i momčadske igre.

- Ovo je mlada ekipa za koju postoje određene zakonitosti. Jedna stvar je da je najteže raditi s mladima jer se taj rad i napredak ne može uočiti svake sljedeće subote na utakmici. Za taj pomak treba određeno vrijeme, strpljenje i puno rada, treninga. S druge strane kad radite s mladom ekipom na tragu ste da se sve to dogodi, a što donosi puno više sreće i zadovoljstva nego drugi način uspjeha, smatra Vušković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Široki možda ove godine po prvi puta bude igrao Ligu za ostanak, ali je sezonu još ranije podredio manje rezultatskim, a više zadacima razvoja vlastitog pomlatka.

- S ovom ekipom idemo do kraja, a želimo dati što veću minutažu mladima i razvijati ih. Važno je i da budemo načisto kad je u pitanju njihov napredak i perspektiva. Radimo zalog za sljedeću sezonu, zaključio je Mladen Vušković.

Dnevni list

Vezani članci