FOTO  Vlašićeva Čapljina pružila snažan otpor Zadranima

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Nominalno jača momčad domaćina teško je dolazila do vodstva većeg od dva razlike. Tek tricom Ricarda Greera, te polaganjem i dodatnim slobodnim bacanjem Cara u sedmoj minuti, Zadar bježi na 17-12.

No, ni ta prednost dugo ne traje s obzirom da Matić kod gostiju zabija tri poena, no Greer svojom drugom tricom ipak zaključuje četvrtinu rezultatom 20-15.

Druga četvrtina je u potpunosti pripala Zadranima. Galić je zabio tricu za goste, te je smanjio rezultat na 20-18, no onda je uslijedila lijepa serija domaćina. Car sa četiri ubačaja, Perinčić sa tri, te Bilan sa dva napravili su seriju 9-0, pa se Zadar brzo odlijepio na 29-18.

Brkić je slobodnim bacanjem tek nakratko prekinuo seriju domaćina, koju su nastavili Bilan, Olivari i Vladović, koji je polaganjem postavio rezultat 35-21, te prisilio trenera gostiju na time-out.


Nakon predaha, uslijedila je još jedna kvalitetna dionica Zadrana, koja je kulminirala pogotkom Dundovića za rekordno vodstvo 42-23. Do kraja su tek Rimac sa košem i dodatnim bacanjem, te Vladović polaganjem zaključili prvi dio rezultatom 44-26.

U trećoj četvrtini potpuna suprotnost. Prvo je Greer zabio za domaćine i doveo ih tako do okruglih 20 razlike. No, tada je uslijedila velika serija Čapljine, predvođene sjajnim Bijelicom. 10-0 su napravili gosti u samo tri minute, te prisilili Jusupa na minutu odmora.

Gosti su nastavili sjajnu šutersku seriju, dok su Zadrane u igri držali tek Golemac i Car. Krajem četvrtine gosti su se pogotkom Lorića približili na tek 5 koševa razlike, te rezultatom 60-55 u korist Zadra otišli na odmor.

U posljednjoj četvrtini, Zadrani su se ipak nešto uozbiljili. Predvođeni Greerom, Carom i Bilanom, domaćini su uspjeli opet povećati vodstvo na preko 10 razlike, no nezaustavljivi Bijelica, uz pomoć Rimca, nikako nije dopuštao odlazak na nešto osjetniju prednost.


Bilan je leđnom tehnikom iznuđivao prekršaje, a time i slobodna bacanja, koja je sasvim solidno realizirao i držao tako Zadar u rezultatskoj prednosti. Najveću pomoć imao je u Caru i Olivariju, koji su obojica s ukradenim loptama i polaganjim u kontrama zaključili dosta zanimljivu utakmicu rezultatom 84-69 za Zadar.

KK Zadar - KK Čapljina Lasta  84-69

KK Zadar: Vladović 12, Pelczmann, Golemac 8, Perinčić 3, Šarlija, Olivari 4, Greer 15, Dundović 3, Marčinković 2, Car 21, Vlaić, Bilan 16

KK Čapljina Lasta: Bijelica 24, Zdravković 3, Gligora, Lerić 4, Brkić 6, Rimac 15, Galić 3, Matić 10, Jelčić B. 4, Jurković, Jelčić M., Previšić

Tekst: Mate Krezić | ezadar.hr
FOTO: www.ezadar.hr (Mate Krezić)