FOTO  Čapljina među četiri najbolje momčadi u BiH

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Ulazak u tu samu završnicu prvenstva BIH košarkaši Čapljina Laste izborili su briljantnom izvedbom na svom parketu  protiv tuzlanske Slobode  i to u jednom neviđeno spektakularnom ozračju na tribinama čapljinske športske dvorane.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više od dvije tisuće gledatelja(da je dvorana veća okupilo bi ih se još toliko) cijelo je vrijeme bilo na nogama i nisu se štedjela grla i ruke.Posebno je aktivna i glasna i brojna navijačka skupina „PATRIOTI“ koja uvijek ima poesbnu koreografiju. Na utakmici protiv Slobode „Patrioti“ su se uključili u humanitarnu akciju pomoći teško bolesnom čapljincu Dariu Musulinu MUSI a koju su pokrenuli Večernji list i Čapljinski Portal. Tako su „Patrioti“ prije,za vrijeme i nakon utakmice prikupljali novac za teško bolesnog Musulina a na tribinama su mu istaknuli i transparent podrške „MUSA NISI SAM“.

Ne pamti se ovakvo slavlje u Čapljini  koja je tako  trenutno uz Široki Brijeg najkošarkaškiji grad u Hercegovini. U Čapljini se do dugo u noć slavio ovaj veliki uspjeh košarkaša.Krajnji rezultat utakmice Čapljina Lasta-Sloboda 97:88 ni izbliza nije mjerilo onoga što se vidjelo na parketu. Čapljinci su igrali kao u transu pa su sve do tri minute prije kraja vodili i preko 25 koševa razlike a onda slijedi malo opuštanje i ulazak mlađih igrača što tuzlaci koriste kako bi samo spasili čast i obraz.

U redovima Čapljina Laste najraspoloženiji su bili Jagodić(30 poena) i Zdravković(25 poena) a koji su u Čapljinu  i bili  stigli kao pojačanja za ovu Ligu šest. I drugi su dali svoj maksimum pa je sve funkcioniralo savršeno a na trenutke je to izgledalo kao da Čapljina nastupa u NBA. Čak je i visoki Jozo Brkić zabijao trojku sa zvukom sirene a što je mnoge podsjetilo na Kecmanov dalekometni šut na završnici NLB lige u Zagrebu.

“Ovo je velika stvar za sve nas i ponosan sam na svoje dečke.Da budem iskren po dolasku u Čapljinu nisam ni slutio da ćemo otići ovako daleko ali se zahtjevnim radom i odricanjem tome svakako i težilo na neke duže staze.Išli smo korak po korak i uz veliku disciplinu došli smo danas ovdje u sami vrh BIH košarke. Čast nam je uopće igrati Širokog u predstojećem Play ofu ali se nećemo predavati pa očekujem jednu vrhunsku košarku.“-rekao nam je trener HKK Čapljina Lasta splićanin Ante Nazor  u trenucima velikog slavlja košarkaša i članova Uprave u svlačionici nakon pobjede nad Slobodom i plasmana u Play of.“Još nismo ni svjesni što se zapravo ostvarilo.Ovo je najveći uspjeh čapljinske košarke i rezultat je to jednog velikog zajedništva  Uprave,rukovodstva kluba ,trenera,igrača i naših vjernih navijača. Raduje nas to slavlje naših navijača ali i svih čapljinaca kojima smo priuštili dobre košarkaške predstave i mogućnost da se borimo za prvaka BIH.

Široki je svakako favorit ali se nećemo predavati jer je lopta okrugla a već smo pokazali da možemo dobiti i najjače momčadi u BIH(pobjede protiv Zrinjskog i Širokog u Kupu).“-komentar je  Dalibora Milinkovića,direktora HKK Čapljina Lasta koja će već u subotu imati svoje brojne navijače na prvoj utakmici Play ofa protiv domaćeg Širokog TT kabeli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

 


 





Tekst i snimke:Frano Matić,Večernji list,ČA::portal

Vezani članci