FOTO/VIDEO   'Final four' : Real deklasirao Barcu, Maccabi iznenadio CSKA!

Vidi originalni članak
Barca je zakucavanjem svog najbolje igrača, hrvatskog reprezentativca Ante Tomića, u sedmoj minuti utakmice povela s 4:12, ali Real se vratio i minutu prije kraja prve četvrtine Sergio Rodriguez je svojoj momčadi tricom donio vodstvo 19:18. Početak druge četvrtine bio je jako loš za Katalonce, Real je pobjegao na 31:20, a Barca nije ubacila koš pune četiri minute.

Iako je Navarro, kojemu je to bio jedini pogodak u utakmici (!), prekinuo post tricom za smanjanje na 31:23, Real je uspješno čuvao prednost od 10-ak poena do polovice treće četvrtine, a onda je opet ubacio u višu brzinu i od 56:47 u 26. minuti već u 29. minuti je vodio s preko 20 razlike (70:47).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barca se tada potpuno raspala i do kraja su Madriđani povećali prednost na konačnih 100:62!

Najbolji kod pobjednika bio je Sergio Rodriguez s 21 poenom i šest dodavanja, a 19 koševa i četiri skoka ostvario je Nikola Mirotić. Kod Barcelone Ante Tomić je bio najbolji sa 16 poena, uz šut 6-8 te 4-9 iz slobodnih bacanja, čemu je dodao osam skokova. Nitko drugi nije bio dvoznamenkast, samo su Lorbek i Oleson zabili po osam!

Košarkaši Maccabija slavili su protiv moskovskog CSKA sa 68:67 prvenstveno zahvaljujući sjajnoj završnici. Izraelce je do finala odveo koš Tyresea Ricea šest sekundi prije kraja dvoboja i to nakon što je CSKA 20 sekundi do zadnjeg zvuka sirene vodio s četiri koša (67:63).

Uz Ricea (13), junak Maccabija bio je i David Blu (15), koji je tricom 12 sekundi prije isteka vremena smanjio na 67:66. U zadnjem napadu Rusa Viktor Hrjapa je izgubio loptu, a Rice položio za pobjedu.

Maccabi je zadnju četvrtinu dobio s 23:12, a u pobjedničkom sastavu hrvatski košarkaš Andrija Žižić je na parketu proveo samo dvije minute, te upisao jednu asistenciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod Rusa, koji su u utakmici vodili i s 15 koševa razlike, najbolji su bili Saša Kaun (14) i Miloš Teodosić (12).

Real čeka naslov prvaka od daleke 1995., a Maccabi će u nedjelju tražiti svoj šesti naslov, zadnji su osvojili 2005. godine.

 

Vezani članci