Braća Zubac: Mladi Čitlučani velike nade Cibone

Vidi originalni članak
...sportske karijere. Brotnjo je oduvijek bilo rasadnik sportskih talenata, a tim putem krenuli su i braća Zubac, Ivica (16) i Antonio (14), mladi košarkaši koji s dosta uspjeha brane boje omladinskih selekcija zagrebačke Cibone...

Iako tek na početku svoje sportske priče u kojoj im slijedi mnogo truda, odricanja i napornih treninga kako bi ostvarili svoje snove i očekivanja, mladi Čitlučani već sada slove kao ponajveći talenti s ovih prostora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U svom današnjem broju '24sata' donosi priču o ovoj dvojici mladih košarkaša hercegovačkih korijena. Novinara je posebno impresionirala veličina stopala čitlučke braće: šesnaestogodišnji Ivica je visok 212 centimetara i nosi broj 55, a dvije godine mlađi Antonio je 201 cm visok i nosi broj 53.

- Ivica se od djetinjstva isticao, bio je za glavu viši od vršnjaka, zato smo ga u školu poslali sa starijima, kaže otac Ivan, i sam 'gorostas' od 201 cm.

- Nekad smo im cipele kupovali u Njemačkoj, a sad na internetu. Čak i nisu toliko skupe, ali vjerujte, kad konačno pronađete broj, ne pitate za cijenu, govori i mama Dijana, sa 189 cm i sama veoma visoka za ženski spol.

No, osim broja obuće i visine, braća Zubac se među vršnjacima ističu i po visokim sportskim ambicijama i mogućnostima. Antonio još gradi svoj put kroz Cibonine omladinske kategorije, ali 16-godišnji Ivica polako kuca na vrata seniorskog tima. Hrvatski je U16 reprezentativac i ima ambicije postati Cibonin prvotimac te jednog dana napraviti veliku košarkašku karijeru.

- Bila bi mi čast zaigrati za Cibonin prvi tim. To mi je velika želja. Kasnije bih volio igrati i u Euroligi, poželio je nedavno, na službenom predstavljanju mladih Ciboninih nada Ivica, kojem je uzor NBA legenda Tim Duncan, s kojim dijeli i sličan stil igre. Sa 16 godina, 'cijeli svijet' je pred njime, a njemu preostaje samo ostati 'na zemlji' i uporno slijediti svoj san. A bratu Antoniju njegove korake. Dobro je imati nekog da ti 'ugazi' put...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sportska kladionica Premier

Vezani članci