Barać pojačava hrvatsku koloniju u Istanbulu

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Barać će za Efes potpisati ugovor na tri sezone, financijski detalji još nisu poznati, no da će transfer biti bogat potvrđuje i odšteta koju će Turci morati uplatiti Caji Laboral kako bi ona raskinula ugovor s hrvatskim reprezentativcem. Podsjećamo, Caja je vezala Baraća do ljeta 2015. godine, no sada će ga morati pustiti, a "duševnu bol" ublažit će s čak milijun eura.

Vjerojatno Efes ništa manje neće platiti samog igrača koji je odlučio promijeniti sredinu nakon što je tri sezone igrao za istu momčad, u koju je ukomponiran 2008. nakon povratka s posudbe iz Pamese.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bilo je skoro izvjesno da će Barać otići iz Vitorije, no opcija je bila NBA liga. Indiana Pacersi su željeli dovesti igrača kojeg su draftirali 2007. godine i Širokobriježanin nije skrivao da bi se volio okušati u NBA ligi, no sve izgledniji lockout u NBA ponukao ga je da potraži drugu opciju.

Iako će s turskim gigantom potpisati na tri godine u ugovoru će, piše El Correo, biti stavka po kojoj Barać može otići u NBA ligu, a ako se to dogodi i Caja Laboral će zaraditi na ime provizije.

Da je Baraćev prelazak u Efes više nego izvjestan potvrđuje i to što u Caji već traže zamjenu. Prvi na listi želja je 23-godišnji 211 cm visoki Australac Andrew Ogilvy. Australski reprezentativac prošlu sezonu odigrao je u turskom Bešiktašu uz solidne brojke (13 poena, 6 skokova) i s istanbulskim klubom još je pod ugovorom, pa će Caja, ako ga privoli u svoje redove, za njega morati platiti odštetu.

Kosarka.org

Vezani članci