Američki košarkaški portal SB Nation izdvojio četiri košarkaške nacije

Vidi originalni članak
Spomenuti izvor je izdvojio četiri reprezentacije koje bi mogle ugroziti SAD, a među njih je uvrstio i Hrvatsku te pritom izostavio Španjolsku, Srbiju, Litvu, Grčku i Njemačku.

SB Nation okarakterizirao je Bojana Bogdanovića kao najveću zvijezdu ove momčadi koja je u Riju u prosjeku postizala 25.3 poena, četiri više od bilo kojeg drugog igrača na turniru. On će u Tokyju imati 31 i bit će u najboljim godinama za još jedan pokušaj ostvarivanja velikog rezultata na Igrama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do Japana će dodatno sazrijeti i sakupiti pregršt NBA iskustva Dario Šarić (22) i Mario Hezonja (21), koji će uz Bogdanovića biti glavni igrači naše reprezentacije. Šarić je već u Riju pokazao da je vrhunski igrač, te da samo treba nastaviti brusiti svoje kvalitete. A gdje bi to bolje mogao napraviti nego u NBA ligi koja je od Bogdanovića napravila pravu 'zvjerku'.

Hezonja je pak pokazao svoje šuterske sposobnosti i što je zastrašujuće to je tek početak našeg Dubrovčanina. Nakon četiri godine u NBA ligi on bi mogao postati i glavni šuter naše reprezentacije te bi s Bogdanovićem mogao ponuditi ono što trenutno imaju viceprvaci NBA lige Golden State Warriorsi u likovima Stepha Curryja i Klay Thompsona. Šarić bi u tom slučaju mogao biti hrvatski Draymond Green i 'velika trojka' je tu.

Osim spomenutih igrača nikako ne treba zaboraviti spomenuti Dragana Bendera (18), četvrtog picka ovoljetnog NBA drafta, te 19-godišnji centarski dvojac Ivica Zubac i Andrija Žižić. Svu trojicu ćemo gledati u NBA ligi ove sezone i bit će vrlo zanimljivo pratiti njihov napredak tijekom godina.

Od igrača koji možda odlaze istaknimo Roka Ukića i Krunu Simona koji bi u Tokyju imali po 35 godina. Njihovo iskustvo je neprocijenjivo i bez njih dvojice na onom kvalifikacijskom turniru u Torinu Hrvatska ne bi ni vidjela Rio. Sami će najbolje znati procijeniti što je najbolje za njih, a samim time i za Hrvatsku.

Samo se možemo nadati da neće biti ozljeda, otkaza i svađa u reprezentaciji koja ima ogroman potencijal!

Vezani članci