Damir Zadro i Amina Kajtaz najbolji sportaši Mostara u 2013. godini

Vidi originalni članak
Zadro je sa reprezentacijom Bosne i Hercegovine na Europskom prvenstvu u Budimpeštu osvojio drugo mjesto, te prvo mjesto na Međunarodnom Venice kupu.

Plivačica Veleža Amina Kajtaz osvojila je zlato na zimskom državnom prvenstvu u disciplini 50m leđno, a na 100 metara drugo mjesto. Na ljetnom državnom prvenstvu postavila je dva državna rekorda u disciplinama 100 i 50m leđno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ocjenjivački žiri za najuspješniju žensku seniorsku ekipu proglasili su HŽRK 'Zrinjski', dok je za mušku seniorsku ekipu proglašena ekipa STK Mostar.

Najuspješniji trener Grada Mostara u 2013. godini je Željko Zadro iz Judo kluba Borsa, a najuspješniji sportski radnik Filip Garmaz (HMRK Zrinjski).

Za najbolje sportaše u konkurenciji 'juniori' proglašeni su Andrea Begić iz Taekwondo kluba Cro Star i Milan Kapor, član Kluba vodenih sportova Orka.

Najuspješnije mlade ekipe u 2013. godini su HŽRK Zrinjski i juniori HŠK Zrinjski.

Članica Taekwondo kluba Cro Star Dora Marušić najuspješnija je u kadetskoj konkurenciji u 2013. godini, dok je kod sportaša bolji od ostalih bio Petar Zadro iz Judo kluba Borsa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U konkurenciji mlađih kadetkinja u 2013. godini najbolja je bila Mia Maksumić, članica Judo kluba Borsa. Kod mlađih kadeta titula najboljeg je pripala Ajdinu Muharemović iz Teniskog kluba Mostar.

Posebna priznanja sportašima i sportskim ekipama za ostvarena izuzetna dostignuća u 2013. godini uručena su Judo klubu Hercegovac, Karate klubu Mostar i Željku Zovki za doprinos u razvoju skijaškog sporta u Gradu Mostaru.

Priznanja za životno djelo dobili su Karlo Prskalo, Bruno Repar i Zvonimir Noka Serdarušić.

U sklopu večerašnje manifestacije koju je u Hotelu Ero organizirao Sportski savez Grada Mostara promovirana je knjiga „Mostarski dragulji II", autora Josipa Muselimovića.

Tekst i foto Pogled.ba

Vezani članci