Zlatna medalja iz Turske dolazi u Mostar

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Ovog vikenda održava se prvenstveno Balkana za kadete do 18 godina. Prvenstvo se održava u Turskoj, u gradu Izmiru udaljenom 1400 kilometara od Mostara. Ivano Đinkić, iako tek prva godina kadeta, osvojio je zlato u kategoriji do 73 kilograma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ždrijeb mu nimalo nije bio naklonjen pa ovo zlato dobija dodatno na težini. Prvo kolo donijelo mu je predstavnika Turske, Durbak Ismaila koji je ovogodišnji peti s Europskog kupa u Zagrebu. Ivano pobjeđuje efektnim gušenjem u prvoj polovici borbe.

U drugom kolu, ždrijeb mu donosi predstavnika Bugarske, Kristiyana Dobreva. U neizvjesnoj borbi Ivano odnosi pobjedu na bodove i prolazi u polufinale. Tamo ga čeka predstavik Crne Gore, Stevan Nikčević. U izjednačenoj borbi pred sami kraj Ivano odlično napada i baca protivnika te prolazi u finale.

U finalnom meču čekao ga je drugi predstavnik Bugarske Preslav Petrov. U ranoj fazi borbe Ivano je poveo, a pred sami kraj koristi šansu i hvata zahvat pomoću kojeg osigurava svoje prvo balkansko zlato.

Ivano je prva godina kadeta i najmlađi u ovom uzrastu te iz Judo kluba 'Herceg' naglašavaju kako od Ivana očekuju u budućnosti dobre rezultate i na europskim kupovima i većim turnirima. Ulazak Ivana među 16 najboljih judaša svijeta na ovogodišnjem svjetskom prvenstvu također ulijeva nadu u takav razvoj događaja u Ivanovoj karijeri.

Na prvenstvima Balkana pravo nastupa imaju prvaci i viceprvaci 11 država, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Turske,  Makedonije, Grčke, Cipra , Bugarske, Albanije, Kosova, Srbije i Rumunjske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon dvije bronce prošlog vikenda u uzrastu do 15 godina, ovog vikenda u Mostar 'Herceg' donosi i balkansko zlato, priopćeno je iz tog kluba.

Vezani članci