Završen najmasoviniji sportski događaj grada Mostar

Vidi originalni članak
... grada Mostara, okupio je preko tisuću uzvanika iz 30 zemalja svijeta, a da je dolazak zemalja zaista bio nemalih razmjera polučuje nam i činjenica da je na ovogodišnjem turniru nastup ubilježila i daleka Indija.

U sportskoj dvorani na "Bijelom Brijegu" osim osobite gužve i uzavrele atmosfere i susreta različitih kultura na jednom mjestu, mogle su se vidjeti atraktivne borbe natjecatelja koje u svom asortimanu posjeduju medalje sa Europskih prvenstava, Europskih kupova i drugih službenih natjecanja. Natjecanje se odvijalo u 4 uzrasne kategorije, a najatraktivnije borbe krenule su iza 16.00 sati u uzrastu do 18 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Borsa Open se s pravom smatra jednim od najvećih sportskih i turističkih potencijala BiH. Osim što je u Mostaru boravilo više od 1000 ljudi sa svih strana svijeta Grad Mostar je sigurno obogaćen jednom novom dimenzijom popularnosti kako u judo svijetu tako i općenito u sredinama, gradovima i zemljama odakle su nam sve gosti i dolazili. Jer današnja aktualnost društvenih mreža poput facebook-a, instagrama i sl. učinila je da se "Stari most" ili koje drugo obilježlje našeg grada pojavilo u gotovo svim zemljama Europe i svijeta. Nemožemo kriti zadovoljstvo što uz odlične rezultate koje postižemo diljem svijeta, naš grad, naš narod i državu možemo promovirati i na ovakav, direktniji način."

Borsa Open je postao simbol judo sporta na prostorima bivše države i šire regije, jer kako mnogi kažu ne pamti se bolje judo natjecanje na ovim prostorima.

Nakon natjecanja održan je i trening kamp. Na kampu je sudjelovalo oko 400 džudaša. Posljednji klub iz našeg grada otputovao je jutros (10.10.2017.) u 05.00 sati na zračnu luku u Zadar, odakle putuje za Nizozemsku, a riječ je o judo klubu "Veendam" iz Groningena koji se na Borsa Open-u predstavio sa 12 natjecatelja. Najavljuje dolazak i iduće godine i to u puno većem broju.

Vezani članci