FOTO  Trinaest Čapljinaca članova Borse položilo za prve judo pojaseve

Vidi originalni članak

... borilačke vještine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Polagalo je 13 djece i svi su položili za svoj prvi (5 Kyu) pojas. Naime, oni su i prvi Čapljinci koji su položili za judo pojas jer do sada nikada u tom hercegovačkom gradiću nije bilo judo kluba niti judo škole.

Zahvaljujući Judo klubu Borsa iz Mostara i na samom jugu Hercegovine, djeca zainteresirana za ovaj sport moći će se njime baviti, stjecati znanja, putovati, širiti svoja poznanstva, natjecati se i odgajati.

Za žuti pojas su položili:

- Lucija Rotim
- Marko Soče
- Ivan Tošić
- Romana Falak
- Zlatan Hadžimujagić
- Filip Jurković
- Maja Glavinić
- Filip Stojić
- Ivan Sušac
- Dajana Babić
- Matea Pažin
- Anteo Kovačević
- Marko Vlahić

Polaganje je održano u sportskoj dvorani osnovne škole u Čapljini u kojoj se i odvijaju treninzi. U komisiji na polaganju bili su majstori judo sporta Viktor Zovko i Franjo Zadro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon polaganja djeci su, pred njihovim roditeljima, iznjeli svoje zadovoljstvo pohvalivši ih da su se dobro pripremili za njhov prvi ispit znanja iz judo-a i naglasili im da su njihova imena upisana u povijest čapljinskog sporta kad je u pitanju judo sport.

Napomenimo da među spomenutim ima i djece koja su se već okitili i medaljom na posljednjem turniru u Berkovićima.

Početkom nove školske godine u rujnu, Borsa će otvoriti mogućnost upisa novih članova. Treninge vode treneri kluba Borsa Željko Zadro i Tomislav Vučić, a u svemu tome pomaže im i fizioterapeut Vinko Sušac koji svoje judo znanje kupi na glavnim judo treninzima Borse na Bišću Polju u Mostaru.

Vezani članci