FOTO  Tri prvaka Balkana, a šest medalja ukupno iz Judo kluba Hercegovac Mostar

Vidi originalni članak
Pravo nastupa na ovom turniru imaju prvaci i viceprvaci država Balkana i to Turska, Albanija, Kosovo, Rumunjska, Bugarska, Crna Gora, Grčka, Cipar, Makedonija, Srbija i Bosna i Hercegovina.

Iz redova mostarskog Hercegovca nastupilo je čak 8 članova a osvojeno je 6 medalja i jedno peto mjesto. U iznimno jakoj konkurenciji Hercegovci su se izborili za čak 3 prvaka, jednog viceprvaka te dvije brončane medalje. Na borilište Hercegovci su izašli ukupno 24 puta a kao pobjednici izlazili čak 17 puta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Ovo je povijesni rezultat za naš klub. Znali smo da nas čeka jaka konkurencija no pripremili smo se dobro za ovaj turnir i rezultat je tu. Ovo je zasigurno jedan od najboljih rezultata iz jednog kluba u povijesti Balkanskih prvenstava ako ne i najbolji. Činjenica da smo mi kao klub bili bolji od većine reprezentacija na ovom natjecanju je impozantna i govori nam ono što već dulje vremena znamo a to je da imamo zlatnu generaciju i u kombinaciji sa sustavnim i predanim radom dajemo ovakve rezultate. Nadamo se kako ćemo u budućnosti raditi dobre rezultate na i Europskoj razini ali za to nas čeka još dosta rada, no ovo je sigurno poticaj za nas i za naše članove te nam ovaj rezultat govori kako smo na dobrom putu da napravimo velike stvari. Da je bilo malo više sportske sreće vjerujemo kako smo mogli imati još i istaknutiji rezultat no nema razloga za nezadovoljstvo jer ovakav rezultat na ovakvom natjecanju se još uvijek čini kao nestvaran. Moramo Vas podsjetiti kako je ova generacija proglašena i najboljom ekipom u Bosni i Hercegovini a sada s pravom možemo reći kako su dječaci i djevojčice iz našeg kluba jedna od najboljih ako ne i najbolja ekipa Balkana. Jako smo sretni i ponosni na naše članove " rekli su iz kluba

Prvaci balkana postali su Nika Zovko, Lana Čović Stanić i Nina Grubišić Čabo
Viceprvakinja Ivana Buntić
Brončani Ivan Miličević i Gabriela Raič

Peto mjesto uz dvije pobijede i dva poraza osvojio je Mario Novak. Za Hercegovac još je nastupila i Ljiljana Džeba.

Vezani članci