Petar Zadro član Borse zajedno sa ostalim judo reprezentativcima BiH se priprema za najjače natjecanje u svijetu

Vidi originalni članak
... okviru Olimpijskog trening kampa (OTC) koji se održava u Poreču, za predstojeće najjače judo natjecanje na svijetu, koje će ove godine biti održano od 28. kolovoza do 3. rujna u Budimpešti, javlja Fena.

Na pripremama su: Larisa Cerić (+78 kg), Aleksandra Samradžić (-70 kg), Ibro Miladin (-100 kg), Harun Sadiković (+100 kg), Toni Miletić (-90 kg), Petar Zadro (-66 kg) i Rijad Dedeić (-90 kg), a ovo je jedna od prvih u nizu programskih aktivnosti da bi se bh. reprezentativci što bolje pripremili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik Branislav Crnogorac temeljem prethodnih rezultata u tekućoj godini prilično je optimističan i vjeruje da će reprezentativci, ukoliko dobro urade sve ono što ih očekuje do ovog velikog natjecanja, dostojno reprezentirati judo sport u BiH i sport BiH općenito na Svjetskom prvenstvu.

Isti reprezentativci u natjecateljskoj sezoni ostvarili su zapažene rezultate u okviru World Tour, te su zabilježili skok na Svjetskoj ranking listi.

Na Grand Slam turnirima osvojili su jednu medalju i četiri peta mjesta (Grand Slam Baku, Aleksandra Samardžić 3. mjesto, Grand Slam Pariz, Harun Sadiković 5. mjesto, Grand Slam Baku, Larisa Cerić 5. mjesto, Grand Slam Ekaterinburg, Larisa Cerić i Aleksandra Samardžić 5. mjesto), i s Grand Prix turnira dvije medalje ( Grand Prix Dizeldorf, Larisa Cerić 3. mjesto i Grand Prix Antalija, Larisa Cerić 2. mjesto).

Kruna tih rezultata bila na Europskom prvenstvu za seniore i seniorke u Varšavi, gdje je Larisa Cerić osvojila bronzanu medalju, Harun Sadiković 5. mjesto i Aleksandra Samardžić 7. mjesto.

Cerić je treća na Svjetskoj ranking listi što je najbolji plasman na svjetskim rang listama svih sportaša iz BiH, priopćeno je iz Judo saveza BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FENA

Vezani članci