Ode li na OI u Tokio, Filip Hrgović biti će suspendiran na dvije godine

Vidi originalni članak

Filip Hrgović dvije godine se neće moći boriti na WBC priredbama odluči li nastupiti na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne samo Hrgoviću već svakom profesionalnom boksačku koji se odluči za takav potez. WBC, jedna od četiri najjače organizacije profesionalnog boksa već dulje vrijeme ističe da je protiv takve ideje, a sada su najavili sankcije za one koje se protive njihovom mišljenju.

"Kontroverzno je da se moćnim profesionalcima omogući da se bore i vjerojatno dominiraju nad amaterima mladićima, uz sav rizik od ozljeda i rušenja snova tih mladića. Borac koji je navikao boriti se četiri runde ima posve drugačije karakteristike od onoga koji se bori po 12 rundi, posve je drugačiji pristup amatera i profesionalaca. Naša je jedina briga zaštititi sportaše. I zato će posljedice za one koji odu na OI biti teške", rekao je predsjednik WBC-a, Mauricio Sulaiman, piše Index.

Ostale tri velike organizacije svjetskog boksa WBA, IBF i WBO za sada nisu najavile sankcije, ali podržavaju stav WBC-a. Uz to, Europski boksački savez je podržao WBC, član tog saveza je Hrvatski boksački savez koji onda također mora suspendirati svakog profesionalca koji se odluči na odlazak u Tokio.

Vezani članci