DRŽAVNO PRVENSTVO Nakon pola godine pauze, nove medalje stigle u Mostar

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Judo klub 'Borsa' ovog je vikenda nastupao na prvenstvu države u konkurenciji juniora i juniorki. Državno prvenstvo je održano u Lukavcu pod organizacijom judo kluba 'Lukavac'. Na natjecanju su nastupali svi kvalificirani natjecatelji iz sva tri judo saveza koliko ih i djeluje u Bosni i Hercegovini i to pod okriljem glavnog granskog saveza Judo saveza BiH. Prvenstvu je pristupio 51 judo klub.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Reprezentativka BiH Josipa Brvenik, aktualna viceprvakinja Balkana za kadetkinje, te aktualna nositeljica brončanog odličja s juniorskog Balkanskog prvenstva, postala je prvakinja države u uzrastima juniorki, u kategoriji do 63 kg, što je i treće zlatno odličje za ovu 'Borsinu' natjecateljicu, kada su u pitanju državna prvenstva. 

Do finala je stigao i Darijan Faletar, te se u iznimno jakoj konkurenciji okitio srebrenim odličjem u kategoriji do 90 kg. Monika Zadro i Ana Ujdur osvojile su brončano odličje.

Ovo je ujedno i prvo natjecanje na kojem je judo klub 'Borsa' nastupao od sportske stanke koja je započela u mjesecu ožujku ove godine, navedeno je u priopćenju iz ovog mostarskog kluba.

Vezani članci