Brotnjak Mile Vrančić, perspektivni kick boksač

Vidi originalni članak
Mostarski klub Kobra se posebno istaknuo sa 11 osvojenih medalja. Među imenima članova Kobre koji su se okitili medaljama ističe se i jedan naš Brotnjak. Riječ je o devetnaestogodišnjem Blatničaninu Mili Vrančiću, koji je osvojio brončanu medalju u disciplini full contact. Ta informacija je još zanimljivija jer je to prvi Milin nastup, a debi je završio srebrenom državnom medaljom.

Mile je rođen 29. travnja 1995. godine i učenik je četvrtog razreda Prirodoslovne gimnazije. Zamolili smo ga za par kratkih izjava o njegovim dojmovima sa državnog prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Vrlo sam sretan zbog osvojene medalje. Kako moj matični klub „Shark" iz Čitluka zbog administrativnih razloga nije bio u mogućnosti nastupiti na prvenstvu, na poziv ljudi iz „Kobre" nastupio sam za taj mostarski klub. Prvotna zamisao je bila da nastupim u semi kontaktu, no zbog malog broja prijavljenih natjecatelja odlučio sam se za full contact u kategoriji starijih juniora do 81 kg. Ta odluka se u konačnici pokazala kao puni pogodak. Mada moram reći da u neizvjesnom finalu nisam bio ništa slabiji od prvaka, tako da je odluka o pobjedniku mogla biti i u moju korist. Zahvaljujem se svim ljudima koji su mi bili potpora od prvog dana, a posebno mom treneru Franji Eriću"

Mile nam je još kazao da Brotnjo na ovom prvenstvu ima još jednog osvajača srebrne medalje. Riječ je o njegovom kolegi Rafaelu Pervanu, koji je nastupao za čapljinski klub u kategoriji mlađih juniora do 75 kg.

Nakon dugog razdoblja u Brotnju se ponovno popularizira ova vrsta športa koji je u svjetskim razmjerima vrlo priznat. Nadamo se kako će zahvaljujući ovim borcima on biti još popularniji te da će ga mu se priključiti i mnogi mladi Brotnjaci.

Brotnjo.info

Vezani članci