Nakon 14 godina Ivici Jerkoviću vraćen novčanik

Vidi originalni članak
Nezaposleni Ivica Jerković iz Donje Motičine dugo će pamtiti Veliki petak, kada je dobio poštansku pošiljku u kojoj je bio njegov stari novčanik s osobnom iskaznicom, vozačkom i ribičkom dozvolom, a bilo je tu i 1500 švicarskih franaka. Priča je nesvakidašnja, to više što je novčanik izgubio prije 14 godina, a nakon toliko vremena mu je vraćen sa svim osobnim dokumentima, a dobio je i novac! Istina, u novčaniku je prije 14 godina imao nešto franaka, maraka i kuna, ukupno 2000 njemačkih maraka, a što je bilo namijenjeno za krov kuće.

Prošlo je tjedan dana od primitka uskrsnog dara, no Ivica je još uvijek zbunjen i ne vjeruje u ono što mu se dogodilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Taman sam malo legao kada mi je susjed donio paket, a na njemu pročitam da je pošiljatelj neki Srećko Veselica i svoju adresu u Koški. No paket je poslan iz pošte u Čepinu. Otvorio sam paket, a unutra zgužvani papiri i odmah sam pomislio da me netko zeza. No uočio sam da ima još nešto, a ono - moj novčanik! Nisam mogao doći k sebi od šoka, a onda je stigao novi, kada sam vidio osobne dokumente i svežanj novčanica. Izbrojio sam 1500 franaka. Počeo sam nervozno šetati po sobi. U prvi sam tren pomislio da su novčanice krivotvorene, no drugog sam se dana u mjenjačnici u Našicama uvjerio da su novčanice ispravne. Kćerka i ja bili smo doista radosni - ispričao nam je jučer u svom dvorištu Ivica Jerković u društvu susjeda Miroslava Tomca, koji je od poštara na ulici preuzeo paket.

Ivica se prisjetio i neugodnosti s novčanikom od prije 14 godina.

- Bio sam s društvom na pecanju na ribnjaku u Motičini, a onda je jednom prijatelju pozlilo i vozili smo ga u bolnicu. Poslije smo otišli u gostionicu i tada sam uočio da mi nema novčanika, koji mi je negdje, ili na ribnjaku ili u bolnici, ispao iz trenirke. Od tada više ne nosim trenirku po danu, već samo navečer, i to samo u kući - rekao nam je Jerković.

Novac koji mu je neočekivano stigao dobro je spremio i, kaže Ivica, utrošit će ga za krov dvorišne zgrade.

glas-slavonije.hr

Vezani članci