BiH bi mogla uskoro dobiti prvi suvremeni Centar za autizam

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Gradonačelnik Grada Tuzle, Jasmin Imamović, sa suradnicima, sastao se tijekom utorka sa ministrom za rad, socijalnu politiku i povratak u Vladi Tuzlanske županije Admirom Hrustanovićem, predsjednikom Udruženja roditelja djece – osoba sa autizmom (URDOSA) Tuzla Mehom Salihovićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povod sastanka je nastavak realizacije izgradnje Centra za autizam u Tuzli, prvog suvremenog centra u Bosni i Hercegovini koji će biti namijenjen djeci i osobama sa autizmom. Gradonačelnik Imamović i suradnici istaknuli su da će Grad Tuzla nastaviti sa podrškom u realizaciji ovog projekta, u skladu sa mogućnostima.

Predsjednik Udruženja roditelja djece – osoba sa autizmom (URDOSA) Meho Salihović, zahvalio se gradonačelniku i uposlenicima Gradske uprave na svesrdnoj pomoći u realizaciji izgradnje Centra za autizam, još od početne faze izgradnje, kada je Grad Tuzla osigurao zemljište, te snosio troškove vezane za urbanističko-tehničku dokumentaciju i priključke na komunalnu infrastrukturu, kao i u narednim fazama izgradnje, osiguravši dodatnu financijsku podršku.

U razgovoru sa gostima, gradonačelnik Imamović je istaknuo da se radi o važnom i lijepom projektu, čiji je osnovni cilj da se djeci i osobama sa autizmom omogući maksimalna zaštita i ugodan boravak u Centru, a koji će predstavljati jedinstven povijesni iskorak, kako za Tuzlu, tako i za širu regiju, navedeno je iz Ureda za informiranje Grada Tuzle.

Vezani članci