Australski grad zabranio prodaju vode u bocama

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Mali australski grad postao je prvi grad na svijetu koji je zabranio prodaju vode u bocama. Stanovnici grada Bundanoona u Novom južnom Walesu složili su se da proizvodnja, transport i rješavanje plastičnih boca štete okolišu.

Ovaj je grad izglasao ovu zabranu prije tri mjeseca, a otad su diljem grada postavljeni spremnici s ohlađenom vodom. Proteklog vikenda zabrana je stupila na snagu, pa su iz svih trgovina uklonjene boce s vodom.

No, obične boce zamijenjene su plastičnim bocama predviđenim za višestruku uporabu, a koje koštaju 2 funte (oko 20 kuna). Kupci ih mogu napuniti ili u dućanu ili na jednom od spremnika na ulicama.

Iako su se trgovci bojali da će zbog ove zabrane izgubiti dosta novca, čini se da neće osjetiti gubitak. Naime, u trgovinama se i dalje prodaje voda s raznim okusima, te mineralna voda, a slogan "Bundy On Tap" (Bundy na slavinu"), već je postao popularan među mještanima.

S druge strane, gradić Bundanoon postao je popularan diljem svijeta, što će zasigurno utjecati na njegovu turističku popularnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

vecernji list/hercegovina.info

Vezani članci