Vlatka Pokos: Primitivci na Balkanu misle da su vulgarne riječi komplimenti

Vidi originalni članak

Pjevačica, koja se u Toronto preselila u tajnosti krajem prošle godine, kaže da se pridružuje milijunima žena diljem svijeta koje su doživjele seksualno nasilje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Mislim da ne postoji žena koja se tijekom života nije susrela s tim. Nažalost, i u puno razvijenim društvima to je normalno i prihvatljivo. Žrtve se potiče da šute i čak se krivnja svaljuje na njih - rekla je Pokos.

Najviše zamjera samim ženama koje se umjesto na seksualne nasilnike obrušavaju na žrtve.

- Zlostavljanje se događa posvuda, ne samo u show businessu. Na Balkanu, primitivci misle da je vulgarno dobacivanje kompliment - rekla je pjevačica.

Tvrdi kako se u Kanadi, gdje trenutno studira menadžment, muškarci prema ženama odnose s poštovanjem jer je to dio njihove kulture.

- Žene ovdje podržavaju žene za razliku od Hrvatske - zaključuje Vlatka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Hrvatske se odselila, kako je rekla, zbog toga što za nju kao elokventnu voditeljicu nije bilo posla na televizijama. Dodala je da tečno govori engleski i talijanski jezik, a služi se njemačkim i francuskim.

Vlatka u Torontu živi nedaleko od Ivice Biljana (49), s kojim ima turbulentan odnos. Iako se šuškalo kako će početkom studenog doći u Zagreb i voditi izbor za Miss i Mistera turizma, Pokos se ipak nije pojavila.

Vezani članci