Preminuo bivši gitarist benda Kiss

Hercegovna.info
Vidi originalni članak

Američki gitarist i producent Bob Kulick, poznat po radu s rock skupinom KISS, umro je u dobi od 70 godina. Njegov brat i bivši član sastava Bruce Kulick potvrdio je vijest na Twitteru u petak. Uzrok smrti je nepoznat, prenosi Index.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Shrvan sam što moram objaviti da je umro moj brat Bob Kulick. Uvijek bismo trebali slaviti njegovu ljubav prema glazbi i talent glazbenika i producenta", napisao je Kulick. "Molim vas da poštujete privatnost obitelji Kulick u ovom tužnom trenutku. RIP", stoji u postu.

KISS je na Twitteru napisao da su duboko potreseni viješću. "Duboka sućut obitelji Kulick u ovom teškom trenutku", napisali su. Kulick je za vrijeme karijere duge pet desetljeća nastupao s nekima od najcjenjenijih umjetnika.

Prema članku koji je objavio magazin 'People', kada je bio na audiciji za glavnog gitaristu u tada nepoznatom rock bendu, nisu izabrali njega nego Acea Frehleyja.

Kulick je ostao prijatelj s glavnim pjevačem Geneom Simmonsom i ritam gitaristom Polom Stanleyjem i na kraju je dobio priliku snimiti nekoliko albuma sa sastavom, uključujući 'Alive II', 'Unmasked' i 'Creatures of the Night'.

Surađivao je i na albumu Loua Reeda 'Coney Island Baby' iz 1975., radio je kao sesijski glazbenik s Dianom Ross, a gostovao je s Meat Loafom. Kulick je također producirao Motorheadov singl 'Whiplash', za koji je 2005. godine heavy-metal bend osvojio Grammy.

Vezani članci